Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası Para Fonu (IMF), Asya merkez bankalarının bu yılın ilerleyen dönemlerinde enflasyonun yumuşamasıyla birlikte para politikasını gevşetme olanağı görebileceklerini belirtti ve Çin’den gayrimenkul sektöründeki sorunlara karşı ne tür önlemler alacağı konusunda açık bir mesaj vermesini istedi.
IMF’nin Asya ve Pasifik Departmanı Başkanı Krishna Srinivasan basın toplantısında, Asya’da ortalama enflasyon 2022’deki yüzde 3,8’den 2023’te yüzde 2,6’ya düştüğünü ve özellikle gelişmekte olan ekonomilerde hızlı bir ilerleme olduğunu söyledi.
Srinivasan, enflasyonist baskıların “hızla geri çekilmesiyle” Asya’da bir yumuşak iniş olasılığının artmakta olduğunu belirtti.
IMF’nin güncellenen bölgesel ekonomik görünüm raporu hakkındaki basın toplantısında konuşan Srinivasan, “Bölge merkez bankalarının birçoğu 2024’te enflasyon hedeflerine ulaşma yolundalar. Politika yetkililerinin enflasyonun sağlam biçimde yeniden zincirlenmesine kadar faizleri sabit tutması şartıyla, parasal gevşeme olanakları yılın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkabilir” dedi.
Ancak ülkeler arasındaki farklılaşmaya da dikkat çeken Srinivasan, Çin’de geçen yıl fiyatların hiç artmamasının “deflasyon endişelerini körüklediği”, Japonya’da ise enflasyonun muhtemelen 2025’e kadar merkez bankasının yüzde 2 olan hedefinin üstünde kalacağı uyarılarında bulundu.
IMF, Türkiye büyüme tahminini yükseltti
IMF Başkanı'ndan fosil yakıt sübvansiyonlarını iklim değişikliğiyle mücadeleye yönlendirme çağrısı
IMF yöneticilerinden 'Davos' mesajları!
IMF Başkanı Georgieva: Çin'in yapısal reformlara ihtiyacı var
IMF raporu: Yapay zeka iş gücünü yüzde 40 etkileyecek!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.