BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'den Ankara'ya asgari ücret çağrısı----

IMF'den Ankara'ya asgari ücret çağrısı

IMF'den Ankara'ya asgari ücret çağrısı
23 Ekim 2024 - 15:14 www.finansgundem.com

IMF, Türkiye'nin 1 Ocak'ta yapılacak bir sonraki zamda enflasyonu körükleyen son asgari ücret artışının tekrarından kaçınması ve bunun yerine nüfusun en yoksul kesimine yönelik destek önlemlerine odaklanması gerektiğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Dünya Bankası'nın Washington'daki yıllık toplantısı çerçevesinde konuşan ülkedeki misyon şefi Jim Walsh, Türkiye'de ardışık enflasyonun hala %2'nin oldukça üzerinde seyrettiği göz önüne alındığında, faiz indiriminden bahsetmenin "muhtemelen erken" olduğunu söyledi.

Walsh, "Ankara'nın, bu yılın ocak ayında %49'luk bir zam yapmasının ardından, aralık ayında 2025'in başında asgari ücrete ne kadar zam yapacağını açıklaması bekleniyor ve bu da ilk çeyrekte enflasyonu keskin bir şekilde yükseltti. Bu yıl bunun olmamasını umuyoruz, çünkü yüksek enflasyona sahip birçok ülkedeki deneyimlerimizden biliyoruz ki ulusal düzeyde bu şekilde ücret belirlemek enflasyon beklentileri için büyük bir çıpadır" dedi ve ekledi: "Yetkililerin yapması gereken bir değiş tokuş var ve bunun oldukça farkındalar."

Walsh, bunun yerine Ankara'nın düşük gelirli hanelere nakit transferleri yoluyla destek sağlayacak sosyal programlar geliştirmeye ya da düşük ücretle çalışanların gelirlerini artırmaya yardımcı olmak için devlet desteğini daha iyi hedeflemeye odaklanması gerektiğini söyledi.

Bankacılara göre ocak ayında asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin piyasa beklentisi %25 civarında.

IMF'den Türkiye analiziIMF'den Türkiye analizi

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte masadaki rakamlarYeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte masadaki rakamlar

 

Vedat Işıkhan'dan 'asgari ücret' açıklamasıVedat Işıkhan'dan 'asgari ücret' açıklaması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)