Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC), küresel finansal koşulların hızla sıkılaşması durumunda artan finansal kırılganlıkların risk oluşturabileceğini belirterek, para politikasının uygun olan yerlerde merkez bankalarının işleviyle uyumlu olarak destekleyici kalması gerektiğini bildirdi.
"KÜRESEL EKONOMİ, BEKLENENDEN DAHA HIZLI TOPARLANDI"
Kovid-19 salgınını sona erdirmek, güçlü, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı bir toparlanma sağlamak için birlikte çalışılmaya devam edileceğinin vurgulandığı bildiride, küresel ekonominin benzeri görülmemiş politika müdahalesi ve aşıdaki hızlı ilerleme sayesinde beklenenden daha hızlı toparlandığı aktarıldı.
Bildiride, "Ancak, değişen politika alanı, farklı ekonomik yapılar ve önceden var olan kırılganlıklar ile aşılara eşit olmayan erişim nedeniyle toparlanma beklentileri son derece belirsiz ve ülkeler arasında dengesizdir" değerlendirmesinde bulunuldu.
HIZLI SIKILAŞMADA FİNANSAL KIRGINLIKLAR RİSK OLUŞTURABİLİR UYARISI
Küresel finansal koşulların hızla sıkılaşması durumunda artan finansal kırılganlıkların risk oluşturabileceğine dikkati çekilen bildiride, iklim değişikliği ve diğer zorluklar acil hale gelirken, krizin uzun süreli izler bırakabileceği ve yoksulluk ile eşitsizlikleri şiddetlendirebileceği kaydedildi.
Bildiride, aşı üretimini hızlandırmak ve herkese uygun maliyetli eşit aşı dağıtımını desteklemek için güçlü bir uluslararası işbirliğine ihtiyaç olduğu vurgulanarak, ekonomik faaliyet üzerindeki kısıtlamalar anlamlı bir şekilde azalıncaya kadar, ülkelerin koşullarına uygun olarak politika desteğinin sürdürüleceği, sağlık harcamaları ve yardımlara öncelik vermeye devam edileceği aktarıldı.
IMFC'nin bildirisinde, "Para politikası, uygun olan yerlerde, merkez bankalarının işleviyle uyumlu olarak destekleyici kalmalı." ifadesi kullanıldı.
Döviz kurlarındaki aşırı oynaklık ile düzensiz hareketlerin ekonomik ve finansal istikrar açısından olumsuz etkileri olabileceğinin farkında olunduğuna işaret edilen bildiride, rekabetçi devalüasyonlardan kaçınılacağı ve döviz kurlarının rekabetçi amaçlarla hedeflenmeyeceği aktarıldı.
ÇOK TARAFLI İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRME VURGUSU
Bildiride, kapsayıcı ve dayanıklı bir küresel ekonomi sağlamak için çok taraflı işbirliğinin güçlendirileceği kaydedildi.
Daha yeşil toplumlara ve iş açısından zengin ekonomilere geçişleri hızlandırmak için iklim değişikliğini ele almaya ve bundan olumsuz etkilenenleri korumaya kararlı olunduğu vurgulanan bildiride, dijital ekonominin potansiyelini ortaya çıkarmak, modern ve küresel olarak adil bir uluslararası vergi sistemine yönelik çabaları hızlandırmak için işbirliği yapılmaya devam edileceği aktarıldı.
Yolsuzlukla mücadele de dahil olmak üzere güçlü yönetişime olan bağlılığın yinelendiği bildiride, daha açık, istikrarlı, adil ve şeffaf ticaret politikalarını teşvik etme, küresel büyümeyi hızlandırmanın anahtarı olan ticaret sisteminin Dünya Ticaret Örgütü altında kurallara dayalı olarak modernize edilmesi ihtiyacı konusunda hemfikir olunduğu belirtildi.
IMF: Sistemik bir borç krizi görmüyoruz
IMF'de paylar nasıl dağıtılıyor?
IMF'den toparlanmada finansal risk uyarısı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.