BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkIMF: Bazı ülkelerin bankacılık sistemleri ağır etkilenecek----

IMF: Bazı ülkelerin bankacılık sistemleri ağır etkilenecek

IMF: Bazı ülkelerin bankacılık sistemleri ağır etkilenecek
01 Nisan 2020 - 08:30 www.finansgundem.com

IMF, korona virüs salgınının uzun sürmesi durumunda bazı ülkelerin bankacılık sistemlerinin ağır bir şekilde etkilenebileceğini ve yeniden yapılandırılmalarının gerekebileceğini bildirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), korona virüs salgınının yol açtığı bozulmanın uzun süre devam etmesinden ağır şekilde etkilenecek bazı ülkelerin bankacılık sistemlerinin yeniden sermayelendirilmeleri veya yeniden yapılandırılmalarının gerekebileceğini bildirdi.

IMF'in para ve sermaye piyasaları departmanı müdürü Tobias Adrian, temel senaryonun 2009 benzeri büyüme patikasının tekrar edilmesi ve bankaların negatif etkiye dayanabilmesi yönünde olduğunu belirtti, ancak şartların kötüleşebileceği uyarısında da bulundu.

Adrian, "Beklentilerin ötesinde ağır şekilde negatif bir senaryoda, politika yapıcıların bazı bankacılık sistemlerinde yeniden sermayelendirilmeleri veya yeniden yapıandırma yönünde daha fazla adım atmaları gerekebilir" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)