Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, korona virüsü salgınından etkilenen yaklaşık 80 ülkenin destek talebinde bulunduğunu açıkladı. IMF’ye ülke sayısı 189.
Salgının insani maliyetinin ölçülemez durumda olduğunu ve tüm ülkelerin insanları korumak ve ekonomik hasarı azaltmak için birlikte çalışması gerektiğini söyleyen Georgieva, G20 maliye bakanları ile merkez bankası başkanlarına “şimdi dayanışma zamanı” sözleriyle seslendi.
Küresel ekonomide 2020’de en az 2008 finans krizi dönemindeki kadar büyük bir resesyon (ekonomik küçülme) beklediklerini söyleyen IMF Başkanı, 2021’de toparlanma umduklarını sözlerine ekledi.
1 trilyon dolarlık tüm kredi kapasitelerini kullanmak için hazır olduklarını söyleyen IMF Başkanı, ülkelere sağlık sistemlerini güçlendirmeye ve virüsün yayılmasını durdurmaya öncelik vermeleri çağrısında bulunarak “Virüsün yayılması ne kadar hızlı durursa, toparlanma da o kadar hızlı ve güçlü olacak” dedi.
IMF, başvuru yapan ülkelerin adını açıklamadı ancak daha önce Venezuela’nın talebinin reddedildiği basına yansımıştı.
IMF’den yardım talebini resmen ilan eden İran’a ise ne yanıt verildiği bilinmiyor.
83 milyar dolarlık sıcak para çıktı
Gelişmiş ülkelerin krize yanıt verme konusunda daha iyi durumda olduklarını ancak birçok gelişen ve düşük gelirli ülkenin büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirten IMF Başkanı, salgının başlangıcından bu yana gelişmekte olan ülke piyasalarından 83 milyar dolarlık para çıkışı olduğunu aktardı.
IMF Başkanı bu rakamın tarihte görülmüş en büyük çıkış olduğunu da sözlerine ekledi.
Georgieva ayrıca, özellikle düşük gelirli ülkelerin borçluluk durumlarıyla ilgili kaygılı olduklarını ve bu konuda Dünya Bankası ile yakın temas içinde çalıştıklarını söyledi.
Orta Doğu ve Orta Asya ülkeleri IMF'den korona virüs desteği talep etti
Orta Doğu ve Orta Asya'daki bir düzine ülke korona virüs ile başa çıkmak için Uluslararası Para Fonu'ndan mali destek istedi.
IMF, bölgeden acil durum finansman taleplerinin onaylanmasını hızlandırmak için çalıştığını ve bu kapsamda, Kırgız Cumhuriyeti'nin ilk acil durum ödemesi almasının muhtemel olduğu belirtildi.
Fonun Orta Doğu ve Orta Asya Departmanı direktörü Jihad Azour, "Ekonomi politikası tepkileri, salgının - geçici bir sağlık krizi - artan işsizlik ve iflaslar yoluyla topluma kalıcı refah kayıpları ile uzun bir ekonomik durgunluğa dönüşmesini önlemeye yönelik olmalıdır." dedi.
IMF: İran heyeti ile görüşmeler başladı
IMF, Venezüella'nın kredi talebini reddetti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.