BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'İmarbank soyuldu' sözüne hapis----

'İmarbank soyuldu' sözüne hapis

'İmarbank soyuldu' sözüne hapis
07 Mart 2011 - 08:40 www.finansgundem.com

BDDK'nın el koyduğu İmarbank'la ilgili haber yapan Hüseyin Özay, 8 yıl sonra hapis cezasına çarptırıldı

İmarbank'la ilgili yazdığı haber nedeniyle 6 ay hapis zecasına çarptırılan Star gazetesi yazarı Hüseyin Özay, dava sürecini şu satırlarla anlattı:

"Ergenekon operasyonu kapsamında 11 gazetecinin gözaltına alındığı gün elime, Eyüp 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin ilginç bir kararı ulaştı. Kararda, İmarbank’a el konulmasının ardından, yani 22 Temmuz 2003 tarihinde Yeni Şafak Gazetesi’nde kaleme aldığım ‘akıllara zarar hortum oyunları’ başlıklı haber nedeniyle, firardaki Kemal Uzan, Hakan Uzan ve Cem Uzan’a hakaret ettiğim belirtilerek, hakkımda 6 ay hapis cezası verildiği yazıyordu. Şaka gibi ama gerçek. Yedi yıldır firarda bulunan kırmızı bültenle aranan Uzan Ailesi’nin bireylerini yurda getirerek yargılayamayan devlet, bankadaki usulsüzlükleri yazan gazeteciye hapis cezası vererek cezalandırılmasını isteyebiliyor. Aynı yargı, 2003 yılında el konulan ÇEAŞ ve Kepez şirketlerindeki usulsüzlüklerden dolayı Uzan Ailesi bireyleri hakkında açılan davaları, zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle rafa kaldırıyor. Ne diyelim burası Türkiye..."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)