<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmar Bankası şube müdürlerine şok!----

İmar Bankası şube müdürlerine şok!

İmar Bankası şube müdürlerine şok!
28 Mart 2013 - 12:22 www.finansingundemi.com

Anayasa Mahkemesi İmar Bankası'nın hisse senedi satışlarından şube müdürlerini birinci dereceden sorumlu tuttu

Anayasa Mahkemesi İmar Bankası’nda hisse senedi satışlarının bizzat şubeler aracılığıyla yapıldığını, şube müdürlerinin de birinci derecede sorumluluğunun bulunduğunu belirtti.
Danıştay Onüçüncü Dairesi’nin 5667 sayılı Bankacılık İşlemleri Yapma ve Mevduat Kabul Etme İzni Kaldırılan Türkiye İmar Bankası Türk Anonim Şirketince Devlet İç Borçlanma Senedi Satışı Adı Altında Toplanan Tutarların Ödenmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesinin (1) numaralı fıkrasında yer alan “…imzaları bankayı ilzam eden memurları ile şube müdürleri…” ibaresinin iptal isteminin ret gerekçesi Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. 2002 yılının Ekim ayından itibaren, İmar Bankası’nın, sistematik şekilde önemli miktarda açığa Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) satış işlemi gerçekleştirdiğinin belirtildiği gerekçede, Banka yönetim ve denetiminin Fona geçmesinden sonra Bankanın yetkisiz ve kayıt dışı hazine bonosu satışı yapmış olduğunun tespit edildiği, yetkisiz satış ile ilgili olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.
Hisse senedi satışlarının bizzat şubeler aracılığıyla yapıldığının, şube müdürlerinin de birinci derecede sorumluluğunun bulunduğunun belirtildiği gerekçede, “Kanun koyucunun, banka yöneticilerinin işlemleri nedeniyle bankanın içinin boşaltıldığını ve mevduat sahiplerinin bu nedenle mağdur olduğunu gözeterek bu düzenlemeyi yapmıştır. Düzenleme bu şekliyle iyi niyetli hesap sahiplerini dikkate almış, güvence kapsamında olmamasına rağmen Bankanın yöneticileri dışında tüm DİBS alıcılarının sahip oldukları senet tutarlarının ödenmesini öngörmüştür. Banka yöneticileri ile diğer hesap sahipleri arasında muvazaa, kötü niyet ya da kendi kusurlarıyla zararın oluşması durumunda ayırım yapılması haklı bir nedene dayandığından eşitlik ilkesinin ihlal edildiğinden söz edilemez” denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)