Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
AKP, en düşük emekli maaşını 3 bin liraya çıkaran, Kredi Garanti Fonu'na (KGF) aktarılacak kaynağı 50 milyar liradan 100 milyar liraya yükselten ve memurlara 3600 ek gösterge verilmesini sağlayan kanun teklifini TBMM'ye sundu.
Dünya'dan Canan Sakarya ve Hüseyin Gökçe'nin aktardığına göre yapılacak düzenleme uyarınca, 2022 öncesi yapılarda ruhsat şartı aranmayacak. En düşük emekli maaşı 3 bin liraya çıkarken, fiş-fatura vermemenin cezası 4 katına çıkacak.
31 Aralık 2021'den önce yapılmış inşaatlar için geçerli
Teklif ile imar affını andıran düzenleme de geliyor. 31 Aralık 2021'den önce yapılmış inşaatlarda, elektrik ve su aboneliği için ruhsat alma ve ruhsata göre yapma şartı kaldırılıyor. Toplam 57 maddeden oluşan teklifin Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmeden kanunlaşması bekleniyor.
İmar Kanunu’nda değişiklik
Kanun teklifinin 37. maddesi ile 3194 sayılı İmar Kanunu’nda değişiklik yapılıyor. Madde gerekçesinde yazdığı şekliyle; kaçak kullanımın azaltılması amacıyla inşaat ruhsatı almış ancak kullanma izni verilmeyen yapılara geçici olarak elektrik ve su aboneliği verilmesiyle ilgili süre uzatılıyor.
Su aboneliği alabilmek için yapı ruhsatı almış olma şartı kalktı
Yani 1 Temmuz 2022’ye kadar bu kapsamda olan yapılara abonelik verilebilecek. Madde ile getirilen asıl önemli düzenleme ise elektrik ve su aboneliği verilebilmesi için yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olma şartı 31 Aralık 2021'e kadar yapılmış binalar için aranmayacak. Kısacası, elektrik ve su aboneliği alabilmek için yapı ruhsatı almış olma şartı kaldırılarak, bu durumdaki binalara bir çeşit af getirilmiş oluyor.
İmar affının önünü açacak
Uzmanlar, bunun doğrudan bir imar affı olmadığını, ancak imar affının önünü açabilecek bir uygulama olduğunu belirttiler.
Düzenlemenin aynen kanunlaşması durumunda, yaptıkları konutlar için iskan almamış müteahhitlerin daha kolay satış yapmasının önünün açıldığını söyleyen kaynaklar, “Günümüzde müteahhitler konutu satıyorlar fakat iskan olmadığı için elektrik ve su aboneliği şantiyeden kullanılıyordu. Ev alanlar da sürekli müteahhidi sıkıştırıyorlardı. Bundan sonra imar başvuruları da düşebilir” açıklamasını yaptı.
Küresel çaptaki emlak balonu nasıl sönecek?
Bodrum’da emlak dolandırıcılığı
Kaçan Ruslar Türkiye'den emlak alıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.