BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİmalat sektöründe yükseliş umudu----

İmalat sektöründe yükseliş umudu

İmalat sektöründe yükseliş umudu
29 Mart 2013 - 06:39 www.finansgundem.com

Yendeki zayıflamanın görünümü iyileştirmesi üzerine Japon imalatçılar üretimde bu ay sıçrama bekliyor

Japon imalatçılar Mart 2011'deki depremden bu yana görülen en sert düşüşün ardından imalatta bu ay sıçrama bekliyor. İmalatçıların beklentisinde, önümüzdeki hafta parasal teşviklerini genişletmesi beklenen merkez bankasının duruşu da etkili oldu.
Ticaret Bakanlığı'nın tahminlerine göre sanayi üretimi Şubat'taki aylık bazda yüzde 0.1'lik düşüşünün ardından Mart'ta yüzde 1 büyüyecek. Japonya'da üretim Şubat'ta resesyonu yansıtarak yıllık bazda yüzde 11 ile Nisan 2011'den bu yana en sert düşüşünü kaydetmişti.
Tankan imalat endeksinin 2011'den bu yana en büyük sıçramasını yapacağı beklentisini göz önünde bulunduran Bloomberg ekonomistleri, Japonya Merkez Bankası'nın 1 Nisan'da açıklayacağı anketin sonuçlarının da başbakan Shinzo Abe'nin yeniden enflasyona ulaşma çabalarıyla görünümde iyileşmeye işaret etmesini bekliyor. Abe'nin deflasyonu sonlandırmak için BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda'nın kampanyasına ek olarak şirketlerin yatırımlarını ve ücretlerini de artırmasına ihtiyacı var.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)