<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİlk 'esrarlı' bankacılık sistemi----

İlk 'esrarlı' bankacılık sistemi

İlk 'esrarlı' bankacılık sistemi
09 Mayıs 2014 - 07:20 www.finansgundem.com

ABD’nin Colorado eyaleti, marihuana endüstrisinin bankacılık işlemleri yapmasına izin verdi

Dünyada ilk kez marihuana sektörü için resmi finans sistemi geliştirildi. ABD’nin Colorado eyaletinde kanun yapıcılar, marihuana üreticilerinin temel bankacılık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacak aracı bir ağ kurulmasına izin verdi.

YÜKLÜ NAKİT SORUNUNA ÇÖZÜM

Bu hamlenin, marihuana sektörünü sadece nakit paranın döndüğü bir pazardan kurtarmak olduğu belirtildi. Bu düzenleme öncesinde, bankalar marihuana üreticilerinin temel bankacılık işlemlerine bile karşı çıkıyordu. Marihuananın yasa dışı bir uyuşturucu olmasından endişe ediyorlardı. Bu da marihuana üreticileri ve marihuana satıcılarının fazla nakit para taşımalarına ve bu yüzden de hırsızlık vakalarına maruz kalmalarına neden oluyordu.

İLK COLORADO OLDU

Colorado, ABD’nin medikal ürünler dışında, 1 Ocak 2014 itibariyle keyif amaçlı marihuana alımına izin veren ilk eyalet oldu. Washington da Haziran ayı itibariyle marihuananın yasal satışına izin verecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)