BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİlk adımı Hakan Şükür attı----

İlk adımı Hakan Şükür attı

İlk adımı Hakan Şükür attı
27 Aralık 2013 - 11:43 www.finansgundem.com

Son bir ay içinde AK Parti'den istifa eden vekil sayısı 5 oldu

AK Parti'de son bir ay içinde, ikisi bakanlık da yapmış toplam 5 vekil istifa etti. Ak Parti'nin kendisi de, 2 vekil için kesin ihraç talebiyle dava açtı. Bu iki vekilden, eski bakan olan biri de istifa sinyali verdi.

İLK GİDEN İDRİS BAL

İstifa rüzgarı, dershane tartışmaları ile başladı. Dershanelerin kapatılmasına karşı çıkan AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, bunu kamuoyu önünde de sert ifadelerle dile getirdi. Bunun üzerine Bal, kesin ihraç istemiyle AK Parti disiplin kuruluna sevkedildi. Bal, disiplin kurulu kararını beklemeden partisinden 30 Kasım 2013'te istifa etti.

HAKAN ŞÜKÜR, OPERASYONDAN BİR GÜN ÖNCE...

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de dershanelerin kapatılmasına karşı çıkan vekillerdendi. Şükür, yazılı bir açıklama yaparak, 16 Aralık 2013'te partisinden istifa ettiğini açıkladı. Şükür'ün açıklamasından bir gün sonra, üç bakanın oğlunun gözaltına alındığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu başladı.

ÖNCE BAYRAKTAR, SONRA ŞAHİN...

17 Aralık tarihli operasyon sonrasında kamuoyunda oğulları gözaltına alınan AK Partili Bakanların istifa edip etmeyecekleri tartışması başladı. Üç Bakan, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar, 25 Aralık'ta hükümetten istifa ettiler.
Ancak Bayraktar sadece bakanlık görevinden değil, AK Parti'den ve milletvekilliğinden de istifa ettiğini de açıkladı.
Bayraktar'ın istifa haberinden sadece saatler sonra, AK Partili bir başka eski Bakan, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, yine yazılı bir açıklama yaptı ve AK Parti'den ayrıldığını söyledi.

SON DALGA, DİSİPLİNE SEVK İLE GELDİ

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından, TBMM'deki AK parti grubundan üç isim, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan da, hükümetin yolsuzluk operasyonuna yaklaşımını kamuoyu önünde açıkça eleştirdi.
Bunun üzerine AK Parti dün gece yaptığı MYK toplantısında, bu üç ismin "kesin ihraç" istemiyle disipline sevk edilmesi kararlaştırıldı.

İSTİFA AÇIKLAMASI TWİTTER'DAN GELDİ

AK Parti'nin disipline sevk kararı üzerine ilk tepki, İzmir Milletvekili Erdal Kalkan'dan geldi. Kalkan, Twitter üzerinden açıklama yaparak, AK Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Tweet'inde, AK Parti'nin açılımındaki "Adalet" kelimesini kullanmadığı dikkat çeken Kalkan, istifasını saat 00.34'de şöyle duyurdu;

"Kalkınma Partisi'nden istifa ediyorum. Biliniz ki dünya dönüyor. Halkımız da aptal değil. Yolunuz kapalıdır"

GÜNAY VE ÖZDALGA BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen diğer iki AK Partili vekil, Günay ve Özdalga ise, gün içinde basın toplantısı yapacaklarını açıkladılar.

Kulislerde, her iki ismin de istifalarını açıklayacakları konuşuluyor.

AK PARTİ'NİN VEKİL SAYISI

2011 seçimlerinin ardından AK Parti TBMM'ye 327 vekil sokmayı başarmıştı. Ancak Ordu vekili Harun Çakır seçimlerden kısa bir süre sonra vefat etti. Böylece vekil sayısı 326'ya düştü.
Ancak AK Parti, CHP'den bir vekil transfer etti. Salih Fırat'ın CHP'den istifa edip, AK Parti'ye geçmesiyle, sandalye sayısı yeniden 327'ye düştü.
Son istifaların ardından şu anda AK Parti milletvekili sayısı 322.
Kulislerde, istifa etmelerinin beklendiği söylenen Günay ve Özdalga da bu sayıya dahil. Her iki vekil de istifa ederse, AK Parti grubu 320'ye düşecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)