BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemilaç takibine yapay zeka desteği geliyor----

ilaç takibine yapay zeka desteği geliyor

ilaç takibine yapay zeka desteği geliyor
18 Ekim 2024 - 17:54 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), ilaç takibine yapay zeka destekli "e-Denetim" geleceğini duyurdu.

Sağlık alanındaki dönüşüm projeleri doğrultusunda daha önce Elektronik Reçete Sistemi (REÇETEM), ilaç ve tıbbi cihazların sistem üzerinden bireysel takibine olanak tanıyan İlaç Takip Sistemi (İTS) ve Ürün Takip Sistemi (ÜTS) devreye alınmıştı. TİTCK, ayrıca ilk kez e-Denetim sisteminin kurulmasına yönelik çalışmalara da başlamış bulunmaktadır.

Bu çerçevede, beşeri tıbbi ürünler, medikal cihazlar, belirli tıbbi amaçlar için üretilen gıdalar, biyosidal ve kozmetik ürünler üzerinde sürdürülen düzenleyici ve denetleyici faaliyetlerde yapay zeka destekli e-Denetim uygulamasına geçiş yapılacaktır.

Sistem, iş süreçlerinin hızlandırılması, manuel işlemlerin en aza indirilerek zaman tasarrufu sağlanması, denetim süreçlerinin daha kısa sürede tamamlanması ve bu sayede halk sağlığını tehdit edebilecek durumlara anında müdahale edebilme hedefini taşımaktadır.

YAPAY ZEKAYLA DAHA ETKİLİ VE VERİMLİ DENETİM SÜRECİ YÜRÜTÜLECEK

Gelecek aylarda test çalışmalarının başlatılması hedeflenen e-Denetim sistemi, yapay zekanın rutin denetim görevlerini otomatik hale getirerek, denetçilerin karmaşık ve stratejik işlere yoğunlaşmasına olanak tanıyacak.

Bu sayede denetçiler, daha etkili, verimli ve güvenilir bir denetim süreci gerçekleştirebilecek.

Yapay zekanın öğrenme kapasitesi sayesinde, hatalar daha erken tespit edilecek ve potansiyel problemler çabuk çözülebilecek. e-Denetim ile elektronik ortamda toplanan verilerin analizi kolaylaşacak; veri analitiği kullanılarak, eğilimler, anormallikler ve muhtemel sorunlar daha süratle belirlenebilecek.

İLAÇ TAKİP SİSTEMİ VE e-NABIZ İLE BİRLEŞTİRİLECEK

Ayrıca, e-Denetim sistemi yetkililere ve denetçilere veriye her yerden erişim sağlamanın yanı sıra, denetim sonuçlarının ve süreçlerinin gerçek zamanlı izlenmesine imkân tanıyacak. Denetçiler ihtiyaç duyduğunda uzaktan da inceleme yapabilecek.

İlaç ve tıbbi cihazların "sürekli gözetimi" ve hızlı müdahale olanağı sağlayacak bu sistem, mobil cihazlarla da entegre edilebilecek.

Elektronik denetim ayrıca kağıt kullanımını azaltarak maliyet tasarrufu da sağlayacaktır.

Denetim süreçlerinde kullanılmak üzere geliştirilmekte olan yapay zeka destekli e-Denetim sisteminin REÇETEM, İTS, ÜTS, Elektronik Süreç Yönetimi Sistemi ve e-Nabız ile entegre edilmesi planlanmaktadır.

Ek olarak, sistem için geliştirilecek yazılım, veri güvenliği, gizliliği, siber tehditlere karşı korunma ve veri kaybını önlemek için en yüksek güvenlik tedbirlerini içerecektir

Yasaklı ilaçlar 17 üründe tespit edildi: Gıda skandalı!Yasaklı ilaçlar 17 üründe tespit edildi: Gıda skandalı!

 

Kamuya toplu tıbbi cihaz ve ilaç alımıyla 5 ayda 33 milyar lira tasarruf sağlandıKamuya toplu tıbbi cihaz ve ilaç alımıyla 5 ayda 33 milyar lira tasarruf sağlandı

 

Yargıtay'dan ilaç kararı: SGK ödesinYargıtay'dan ilaç kararı: SGK ödesin

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)