Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği) tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle Avrasya Ambalaj İstanbul 2017 fuarı kapsamında gerçekleştirilen alım heyeti organizasyonunda ambalaj sektörüne yön veren yerli ve yabancı firmaların temsilcileri bir araya geldi. Mısır, Hollanda, Azerbaycan, Bulgaristan, Tunus, Ürdün ve Kosova ülkelerinden 20 şirketin katılımıyla düzenlenen alım heyeti organizasyonunda yabancı şirket temsilcileri Türk ambalaj sektörünün önde gelen firmalarının yöneticileriyle ihracatta yeni fırsatlar ve olası işbirliklerinin görüşüldüğü ikili iş görüşmelerinde bulundu.
Bu yılki yurt dışı alım heyeti görüşmelerinde ambalaj sektörüne yönelik olarak özellikle makine, hammadde ve etiketleme malzemeleri ihtiyaçlarını Türkiye’den karşılamak isteyen yabancı firmalar yer aldı. İKMİB’in öncülüğünde yabancı firmaların Türk ihracatçılarıyla yeni iş birlikleri kurulması amaçlanan organizasyonda ambalaj sektörünün ihracattaki yükselişini sürdürmesine yönelik önemli adımlar atıldı.
“Ambalaj sanayi hızlı gelişen bir sektör”
Ülkemizde ambalaj sanayinin hızlı gelişen bir sektör olduğunu belirten İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, ambalaj ihracatının her yıl artış gösterdiğini vurgulayarak, “Dünya ambalaj sektörünün büyüklüğü 670 milyar dolara ulaşmış durumda. Türkiye ambalaj sektörünün büyüklüğü ise 16 milyar dolar ve Türkiye bu rakamla Avrupa üçüncüsü. Ambalaj sektörü ihracat açısından da önemli bir potansiyel içeriyor. Bu yılın ilk 8 ayında toplam 2,7 milyar dolar ambalaj ihracatı gerçekleştirildi. Bu dönemde en çok ambalaj ihracatı yapılan ülkeler Almanya, Irak, İngiltere, İsrail, İran, Fransa, İtalya, Hollanda ve A.B.D. olarak sıralanıyor.
Türk ambalaj sanayi ürünleri ihracatı 2016 yılında 1,9 milyon ton ambalaj ihracatı gerçekleştirdi ve 3,8 milyar dolarlık ihracat geliri elde etti. Ambalaj türüne göre ihracat rakamlarına baktığımızda sırasıyla plastik ambalajlar, kağıt/karton ambalajlar ve metal ambalajların yer aldığını görüyoruz. Sektörün 2023 yılı hedefi 30 milyar dolarlık büyüklük ve 10 milyar dolarlık ihracata ulaşmak. Bu kapsamda İKMİB olarak, Ekonomi Bakanlığı’mızın desteğiyle gerçekleştirdiğimiz alım heyeti organizasyonumuzun ambalaj sektöründeki firmalarımıza yeni işbirliği fırsatları yaratarak yeni pazarlar konusunda ihracata katkı sağlayacağını umuyoruz. İKMİB olarak alım heyeti organizasyonu ile destek verdiğimiz Avrasya Ambalaj İstanbul 2017 fuarını düzenleyen ASD (Ambalaj Sanayicileri Derneği)’ye de başarılı organizasyonları nedeni ile teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.