Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2021, Türkiye'nin ihracatta neredeyse her ay rekor kırdığı bir yıl oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'nin ihracatı 2021'de bir önceki yıla göre, yüzde 32,9 artarak 225 milyar 367,7 milyon dolara yükseldi.
İklimlendirme sektörü de zengin ürün çeşitliliği ve güçlü üretimi ile 2021 yılında ihracatını yüzde 33 artırarak 200'den fazla ülkeye 6 milyar 196 milyon dolarlık ihracat yaptı.
Sektörün geçen yıl en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke 681 milyon dolarla Almanya oldu. Bu ülkeyi sırasıyla 456 milyon dolarla Birleşik Krallık, 317 milyon dolarla İtalya, 254 milyon dolarla Fransa ve 243 milyon dolarla Romanya izledi.
En çok ihracat yapılan diğer ülkeler ise sırayla Irak, Polonya, Rusya, İspanya ve Özbekistan oldu.
En çok ihracat Avrupa Birliği ülkelerine
Geçen yıl en çok ihracat yapılan ülke grubu 2 milyar 832 milyon dolarla Avrupa Birliği ülkeleri oldu. Bu ülke grubunu sırasıyla 889 milyon dolarla Bağımsız Devletler Topluluğu, 672 milyon dolarla diğer Avrupa ülkeleri, 630 milyon dolarla Orta Doğu ülkeleri ve 457 milyon dolarla Afrika ülkeleri takip etti.
2021'de ihracatta en dikkat çekici artış yüzde 54 ile Kuzey Amerika ülkelerinde yaşandı. Bu ülke grubuna yapılan ihracat 205 milyon dolar seviyesinde kaydedildi.
İstanbul üretimde zirvede
Geçen yıl iklimlendirme ürünlerinde en çok dış satım ise sırasıyla İstanbul, Manisa, Kocaeli, İzmir ve Bursa'dan yapıldı.
İstanbul, 2021'de 2 milyar 443 milyon dolarlık ihracatla sektörün üretim merkezi olarak kayıtlara geçti. Manisa'dan 742 milyon dolar, Kocaeli'nden 597 milyon dolar, İzmir'den 478 milyon dolar ve Bursa'dan 379 milyon dolarlık iklimlendirme ürünü ihracatı gerçekleştirildi.
Türkiye iklimlendirme sanayisinin aralık ayı ihracatı ise 571 milyon dolar olurken, 2020'de bu rakam 487 milyon dolar seviyesindeydi.
İklimlendirme sektörü yılı ihracat rekoruyla kapatıyor
İklimlendirme sanayisinden 11 ayda 5,6 milyar dolarlık ihracat
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.