Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
İklim değişikliğine yönelik endişeler bir ölçüde yaşınızla da ilgili olabilir. Yakın zamanda Society of Actuaries (SOA) tarafından yapılan “Jenerasyonlar Arasında Emekliliğe Yönelik Finansal Perspektifler” isimli bir araştırma bu konuda detaylı bir inceleme sunuyor ve farklı jenerasyonların emekliliklerini planlarken iklim değişikliğine ne kadar önem verdiğini araştırıyor.
Forbes’un haberine göre araştırmanın sonucunda anket katılımcılarının üçte birinden fazlasının iklim değişikliği nedeniyle emeklilik döneminde finansal güvenliklerinin tehdit altında kalacağından endişe ettiği ortaya çıktı. Ancak iklim değişikliği anket katılımcılarının bir çoğu için önde gelen emeklilik sorunlarından bir tanesi olmadı. Diğer jenerasyonlarla karşılaştırıldığında Y kuşağı iklim değişikliğinin sağlıklarını etkileyeceği ve finansal açıdan zarara neden olacağına inanma eğilimini daha fazla taşıyor.
Y kuşağı katılımcıların yarısı iklim değişikliğinin emeklilik yıllarında yaratacağı etkilerinden endişeli. Bu jenerasyonun endişelerini ise 1928 ve 1945 yılları arasında doğanlardan oluşan Sessiz Jenerasyon’un yalnızca %16’su paylaşıyor. Tüm jenerasyonlar yaşam masraflarının, vergilerin ve sigorta maliyetlerinin iklim değişikliği nedeniyle olumsuz etkileneceğini düşünüyor.
Kişisel güvenlik ve yaşam masraflarının artmasıyla ilgili endişeler arasında ısınma, enerji, konut sigortası ve gıda konuları öne çıktı. Bunlar ise önemli emeklilik kararlarını etkileyebilir. Ancak iklim değişikliğinin emeklilik planlarına yönelik kararları etkileyebileceği birçok başka alan da var.
Bir sahil kasabasında ya da ormanda sakin ve huzurlu bir ev hayali geçmişteki kadar çekici olmayabilir. İklim değişikliğinden kaynaklanan aşırı sıcaklar, yangınlar ya da sel felaketleri bu koşullar altında hayal edilen emeklilik hayatını kabusa çevirebilir. İçinde bulunduğumuz dönemde emeklilik için yatırım yapmaya devam edenler perspektiflerini genişletebilir ve yaşam masraflarını düşürecek “yaratıcı” yatırımlara yönelebilirler. Bunlar arasında ısı yalıtımı, güneş panelleri, su depolama sistemleri ya da kuraklığa dayanıklı bitkiler yer alabilir.
finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre diğer ihtimaller arasında elektrikli ya da hibrit araçlar ile sebze bahçeleri de bulunuyor. Yaşınız ne olursa olsun emeklilikte finansal güvenliğinizi iklim değişikliği nedeniyle oluşabilecek tehditlerden korumanın yolları bulunabilir. Bu süreçte ise yatırımcılar çevre üzerindeki etkilerini azaltmak için de çalışabilirler.
Kentte sıcaklık 47 dereceye ulaştı!
Çin ABD ve Avrupa bankalarına 12 milyar dolar kaybettirdi
42 ilde akaryakıt şirketlerine denetim
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.