<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki Sri Lankalı Bakan, petrol için Rusya'ya gidiyor----

İki Sri Lankalı Bakan, petrol için Rusya'ya gidiyor

İki Sri Lankalı Bakan, petrol için Rusya'ya gidiyor
27 Haziran 2022 - 12:30 www.finansingundemi.com

Tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka'dan iki bakan, yakıt krizini aşmak için Rusya'ya gidecek.

Sri Lanka Enerji Bakanı Kanchana Wijesekera, sınırlı yakıt stokunun hafta boyunca sınırlı istasyonlara dağıtılacağını söyleyerek bir sonraki sevkiyatlar ülkeye erişene dek toplu taşıma, jeneratörler ve endüstrilere öncelik verileceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığının ve Sri Lanka'nın Moskova Büyükelçisi'nin akaryakıt konusunda çalışmalar yaptığını ifade eden Wijesekera, "Rus hükümetinden veya Rus firmalarından doğrudan petrol almak bizim için avantaj. Devam eden görüşmeler var" ifadesini kullandı.

Sri Lanka Rus petrolü istiyor

Wijesekera iki bakanın, Rus yetkililerle doğrudan yakıt satın almak için yaptığı görüşmelere devam etmek amacıyla bugün Rusya'ya gideceğini dile getirdi.

Rusya-Ukrayna Savaşı yüzünden küresel petrol fiyatları yükselişte. Rus petrolüne yönelik ambargo sebebiyle ucuzlayan Rus ham petrolü, krizdeki Sri Lanka gibi pek çok ülkenin ilgisini çekiyor.

Bazı Güney Asya ülkeleri gibi 22 milyon nüfuslu ada ülkesi Sri Lanka da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta tarafsız kaldı.

Sri Lanka'da neler oluyor?

Sri Lankalılar, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı. Başbakanlık Ofisinin çevresinde 9 Mayıs'ta toplanan göstericiler ile hükümet yanlıları arasında arbede yaşanmış, Kolombo'da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Muhalefetin artan baskısı sonrası Başbakan Mahinda Rajapaksa, 9 Mayıs'ta istifa etmiş, kabine de feshedilmişti. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, ülkede daha önce 3 dönem başbakanlık yapan Ranil Wickremesinghe'yi 12 Mayıs'ta başbakanlığa atamıştı.

8 kişi protestolarda öldü

Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatı vermişti. Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi ölmüş, 250 kişi yaralanmıştı.

Ülke ekonomisi çöktü

Halk, halihazırda yakıt sıkıntısı, elektrik kesintileri ve artan gıda ile ulaşım fiyatları yüzünden zor günler geçiriyor. Başbakan Wickremesinghe, 22 Haziran'da, ülkesinin ekonomisinin çöktüğünü ve petrol ithalatı için bile ödeme yapamadıklarını açıklamıştı.

Uluslararası Para Fonu ile bir kurtarma paketine ilişkin müzakerelerin sonucunu beklemeden, bu yıl vadesi gelen 7 milyar dolarlık dış borcunu ödeyemeyeceğini açıklayan ülkenin 2026'ya kadar yıllık ortalama 5 milyar dolar ödemesi gerekiyor.

Sri Lanka Başbakanı: Ülke ekonomimiz çöktü

Avustralya Sri Lanka’ya 50 milyon dolar sağlayacak

Sri Lanka'da büyük elektrik kesintileri yaşanıyor

Sri Lanka'da vergi düzenlemeleri yapılacak

Hindistan'dan Sri Lanka'ya 15 bin litre gaz yağı desteği

Hindistan'dan Sri Lanka’ya 40 bin ton akaryakıt desteği

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)