BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazinİki finansçı kardeş Atlas Okyanusu’nu geçti----

İki finansçı kardeş Atlas Okyanusu’nu geçti

İki finansçı kardeş Atlas Okyanusu’nu geçti
17 Aralık 2015 - 09:47 www.finansgundem.com

Senem ve Didem Tongar isimli iki kız kardeş, “teknostop” adı verilen denizde otostop yöntemiyle 21 günde Atlas Okyanusu’nu geçti

Senem (34) ve Didem (35) Tongar, 2014 yılının kasım ayında “teknostop” adı verilen denizde otostop yöntemiyle Atlas Okyanusu’nu geçti.

Bu maceraya atılmadan önce uzun yıllar çalıştıkları finans sektöründeki işlerine son verdiklerini belirten Senem ve Didem Tongar, bütün risklerine rağmen her şeyi göze alarak yolculuğa çıktıklarını anlattı.

Habertürk'ün haberine göre, şimdiye kadar 3 kıta, 53 ülke ve 250’den fazla şehir gezdiğini söyleyen Senem Tongar, “Yolculuk öncesi yelken okuluna gidip kaptanlık belgesi, telsiz operatörlüğü gibi belgelerimizi aldık. Tanımadığımız bir kişinin teknesinde okyanus ortasında olacağımız gerçeğine de psikolojik olarak hazırlandık” dedi.

Kaptanların okyanusa açılmadan önce son kontrollerini yaptıkları yer olan Las Palmas’ta teknostop yapmak için gelen çok sayıda insan olduğunu söyleyen Tongar, orada kendilerini teknesine almayı kabul edecek bir kaptan bulmak için 3 hafta beklediklerini ifade etti.

21 gün süren yolculuklarının ardından Amerika kıtasına ulaşan kardeşler, Atlantik’i geçmelerinin ardından 4 ay boyunca Dominik Cumhuriyeti, Küba, Kolombiya, Peru, Bolivya, Şili, Brezilya, Arjantin ve Uruguay’ı dolaştı.

Türkiye’ye döndükten sonra tekrar finans sektöründe uğraşmayı düşünmediğini belirten Senem Tongar, şimdi açtığı bir siteyle kendi seyahat deneyimleri üzerinden insanlara seyahat koçluğu yapıyor.

TEKNOSTOP NEDİR?

Uzun süredir yapılan teknostop yönteminde gezginler, dünyanın belli noktalarından yola çıkan teknelerde, hizmet karşılığı çalışarak dünyayı dolaşıyor. Kimi tekne sahibi ücret almıyor, kimi kumanya için ücret talep edebiliyor. Kimi tekne sahibi ise yapılan hizmete göre para bile ödüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)