BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIKEA'dan "ikinci el" hamlesi ----

IKEA'dan "ikinci el" hamlesi

IKEA'dan ikinci el hamlesi
28 Ağustos 2024 - 16:24 www.finansgundem.com

IKEA, tüketicilerin ikinci el IKEA mobilyalarını alıp satabilecekleri platformla ikinci el pazarına girmeye hazırlanıyor. IKEA Preowned adı verilen sitenin yıl sonuna kadar Madrid ile Oslo'da test edileceği bildirildi.

İsveçli mobilya devi IKEA, ikinci el pazarına adım atmaya hazırlanıyor. Şirket, tüketicilerin ikinci el IKEA mobilyalarını alıp satabilecekleri platformla ikinci el pazarına girerek eBay ve Craigslist gibi sitelere rakip olmaya hazırlanıyor.

IKEA mağazalarının ana işletmecisi Ingka'nın CEO'su Jesper Brodin, IKEA Preowned adını verdikleri sitenin yıl sonuna kadar Madrid ile Oslo'da test edilmeye başlandığını ve platformunun küresel çapta yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

"Şirketin dijitalde evrim geçirmesine inanılmaz bir güven var"

Brodin Financial Times'a verdiği röportajda "Bu bir süredir hayalini kurduğumuz bir şeydi. IKEA'da daha gelişmiş şeyler yapabileceğimiz bir noktadayız. Şirketin dijitalde evrim geçirmesine inanılmaz bir güven var" dedi.

Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre uygulamada müşteriler ürünlerini, kendi resimlerini ve satış fiyatını girecek, IKEA'nın yapay zeka destekli veritabanı buna uygun olarak kendi ölçümlerini dahil edecek. Alıcı mobilyayı doğrudan satıcıdan teslim alırken, satıcı para veya IKEA'dan yüzde 15 indirimli bir çek alma seçeneğine sahip olacak.

IKEA daha önce yeni ürünlerini Çin'deki Alibaba, Tmall gibi üçüncü taraf platformlarda satmayı denemişti. Ancak IKEA Preowned platformu firmanın ikinci el pazarlarına doğrudan ilk adımı olacak.

IKEA’nın yurtdışına para transferinde suçlamaIKEA’nın yurtdışına para transferinde suçlama

 

IKEA'dan yeni Rusya kararıIKEA'dan yeni Rusya kararı

 

Rusya'daki üç IKEA fabrikasının satışı onaylandıRusya'daki üç IKEA fabrikasının satışı onaylandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)