Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İhracatta temmuz ayında Ramazan Bayramı'nın oluşturduğu baz etkisi ve AB pazarlarındaki
toparlanmanın da etkisiyle yüzde 20'nin üzerine artış yaşanması bekleniyor.
Reuters'a bilgi veren bir ekonomi yetkilisi, ihracatta temmuz ayındaki artış oranının yüzde 20'yi aşacağını ve bu oranın son yılların en büyük artış oranı olacağını söyledi. Ramazan Bayramı tatili geçen yıl temmuz, bu yıl ise hazirandaydı ve bu değişim geçen yıla göre haziran ve temmuzda çalışılan gün sayısını da etkiledi. Bir önceki yıl ile kıyaslandığında haziranda çalışılan gün sayısı iki gün azaldı.
Gümrük Bakanlığı öncü verilerine göre haziran ayında ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.1 artarak 13.16 milyar dolar oldu. Reuters'a bilgi veren ekonomi yetkilisi "İhracatta son beş-altı yılın en büyük oransal artışını temmuzda yakalayacağız; temmuzda ihracatta yüzde 20'nin üzerinde artış bekliyoruz, ortalama yıl boyunca yüzde 10'un üzerinde artış gerçekleşebilir" dedi.
TÜİK verilerine göre ihracatta yüzde 20 üzerindeki son artış kasım 2012'de yüzde 24.1 ile gerçekleşmişti. Gümrük Bakanlığı verilerine göre yılın yarısında dış ticaret açığı bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 10 artışla 30.9 milyar dolar, ihracat yüzde 8.2 artışla 77.5 milyar dolar, ithalat yüzde 8.7 artışla 108.3 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Orta Vadeli Program'da (OVP) ihracatın 2016 yılındaki 142.5 milyar dolardan bu yıl 153.3 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Ekonomi yönetimi ihracatın bu yıl 2014 yılında gerçekleşen ve tarihi rekor olan 157.6 milyar dolara yaklaşması ya da geçmesinin de mümkün olabileceğini öngörüyor.
Ihracat 2017de hala 2014 rakamlarinin gerisinde. Resmen son 3 yil ekonomik krizlerle gecmis
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.