<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİhracatçı en çok neden endişe ediyor? ----

İhracatçı en çok neden endişe ediyor?

İhracatçı en çok neden endişe ediyor?
28 Ekim 2014 - 10:49 www.finansingundemi.com

TİM Başkanı Büyükekşi, dövizdeki dalgalanmanın ihracatı olumlu etkilediğini, en büyük endişelirinin enflasyon olduğunu belirtti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir etkinlik için geldiği Gaziantep'te gazetecilere yaptığı açıklamada, Ekim ayı ihracat rakamlarını Kırklareli'nde açıklayacaklarını belirtti.

Petrol varil fiyatının düşmesiyle Rusya ekonomisinin sıkıntı yaşadığını hatırlatan Büyükekşi, şöyle devam etti:

"Irak'ta yaşanan sorunlar, Kobani'de yaşanan olaylar, Suriye'deki sıkıntı, Mısır'la aramızdaki sorunlar, öbür taraftan Libya'da yaşanan problemler ki çok büyük can güvenliği sorunu var. Bu kadar olumsuzluğa rağmen Türkiye ihracatını artırmaya devam ediyor. İnşallah 1 Kasım'da Türkiye'ye müjdeli haber vereceğiz diye düşünüyorum. Türkiye'nin çevresindeki sıkıntılara rağmen Ekim ayı ihracat rakamları geçen yıla göre daha iyi olacak."

Yıl sonunda da yeni Orta Vadeli Program'daki hedefi yakalayacaklarını ifade eden Büyükekşi, "Dövizdeki dalgalanma ihracatı olumlu etkiledi. Bunda da en büyük endişemiz enflasyon. Enflasyon yüksek kalırsa işçilik maliyetlerine de benzeri fark gelir diye endişe ediyoruz. Bu yüzden işçilik maliyetlerine fark gelmemesi için Türkiye'nin dövizde rekabet edecek kuru sağlayabilmesi lazım. Rekabet edebilecek kur sağlanırken de enflasyonla boğuşmada geri durmamamız lazım" dedi.

Türkiye'nin yeni bakış açısına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Büyükekşi, özellikle sanayiyle ilgili yeni bakış açısının hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Son yıllarda sanayinin Türkiye'deki Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) payının azaldığını anımsatan Büyükekşi, "Sanayiciliği ve ihracatı tekrar cazip hale getirmemiz lazım. Özelikle firmaların sanayiye yatırım yapmasını teşvik etmemiz lazım. Bununla ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Bu konudaki çalışmamızı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunduk. Bu çalışmayı diğer bakanlara da geliştirerek sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)