Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
IfW, küresel mal ticaretine ilişkin ekim analizini açıkladı.
Analizde, konteyner taşımacılığındaki arz dar boğazlarının ve tedarik zinciri aksamalarının eylülde hafiflediği belirtildi.
IfW hesaplamalarına göre, küresel olarak taşınan tüm malların yaklaşık yüzde 12'sinin hala önemli limanlarda sıkışmış durumda olduğu aktarılan analizde, Kuzey Denizi'nde konteyner taşımacılığındaki tıkanıklıkların hafiflediği kaydedildi.
Analizde, "Sadece Alman Körfezi'nde 12 konteyner gemisi mallarını boşaltmak için bekliyor. Bir ay önce bu sayı 19'du." denildi.
Eylülde durgunluk öne çıktı
Küresel mal ticaretinin eylülde "durgunlaştığı" öngörüsüne yer verilen analizde, büyük ekonomiler arasında Çin ve Almanya'nın olumsuz bir şekilde öne çıktığı belirtildi.
Küresel ticaret göstergesinde Çin'in eylül ihracatında bir önceki aya göre (nominal, mevsimsellikten arındırılmış) yüzde 0,9 düşüş ve ithalatında yüzde 3,9 artış, ABD için ise ihracatta yüzde 0,1 artış ve ithalatta yüzde 4,4 düşüş olmasının beklendiği aktarılan açıklamada, ihracatın eylülde Almanya'da yüzde 0,1 ve AB'de de yüzde 0,2 düşmesinin öngörüldüğü bildirildi.
Analizde, Rusya'nın eylül ihracatında bir önceki aya göre yüzde 0,2 ve ithalatında ise yüzde 0,8 artış olmasının beklendiği kaydedildi.
"Asya'dan yapılan ithalatlar henüz Avrupa ile ticaretin yerini alamadı"
lfW araştırmacılardan Vincent Stamer, konuya ilişkin değerlendirmesinde, eylülde Çin'den Avrupa ve Kuzey Amerika'ya mal talebinin zayıf kaldığını belirterek, "Bu, özellikle Çin'den Kuzey Amerika ve Avrupa'ya mal taşımacılığı için keskin bir şekilde düşen navlun oranlarında belirgin oldu." ifadesini kullandı.
Rusya'nın AB ile ticaret eksikliğini Asya ile ticaretle giderme çabasında ilerleme kaydettiğini aktaran Stamer, "Asya ticaretinin merkezi konumundaki Vladivostok ve Novorossiysk limanlarına gelen konteyner gemilerinin sayısı bir trend olarak istikrarlı bir şekilde artıyor. Ancak Asya'dan yapılan ithalatlar henüz Avrupa ile ticaretin yerini alamadı.” değerlendirmesinde bulundu.
Bu arada, küresel olarak tüm malların yüzde 90'ından fazlası gemi ile taşınıyor ve bu nedenle konteyner taşımacılığı dünya ticaretinin "can damarı" olarak görülüyor.
Almanya'da resesyon beklentisi arttı
DTÖ, küresel ticarette büyüme beklentisini yüzde 1'e düşürdü
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.