BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkICBC Bank Yunanistan'ı radarına aldı----

ICBC Bank Yunanistan'ı radarına aldı

ICBC Bank Yunanistan'ı radarına aldı
01 Şubat 2018 - 16:14 www.finansgundem.com

Çinli bankacılık devi ICBC Bank, Yunanistan pazarına girmeyi değerlendiriyor

Uluslararası bankacılık devi Çin Sanayi ve Ticaret Bankası-Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), bu hafta Atina'daki haberlere göre Yunan piyasasına girmeyi ciddi olarak düşünüyor.

Ekonomi Bakanlığının 'Ekonomi Blog'unda yer alan habere göre, 2017 Forbes endeksinde dünyadaki en büyük bankacılık kuruluşu olan ICBC Yöneticileri, Yunanistan Milli Bankası (BoG) ve Yunanistan hükümet yetkilileri ile bir araya geldi ve ülkenin hâlâ krizden zarar gören kredi sektörüne girme konusundaki ilgilerini dile getirdi. İlk aşamada, ICBC bir yan kuruluş açma seçeneğini düşünüyor.

Hong Kong listesinde yer alan çokuluslu şirketin öncelikli odak noktası bankacılık sektörüne, altyapıya, sektörlere ve perakende operasyonlara yapılan yatırımlardır.

Doğu Akdeniz ülkesi Yunanistan'da yakın zamanda baş gösterecek bir ICBC varlığı, özellikle Ülkedeki nakliye, liman işletmeciliği, enerji ve gayrimenkul gibi önemli Çin yatırımlarıyla doğrudan bağlantılıdır. Dünyanın şu anda 42 ülkesinde faaliyet gösteren ICBC Bank'ın pazara dahil olmayı düşündüğü Yunanistan'da doğrudan Çin yatırımları şu anda 7 milyar euro değerinde.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)