Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bakanlık, mart-mayıs dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisini açıkladı.
Buna göre, Hazine bu dönemde 64,7 milyar liralık iç borç servisine karşılık, 60,4 milyar liralık iç borçlanma gerçekleştirecek.
Bu dönemde dış borçlanma yapılmayacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, martta 20 milyar, nisanda 21,1 ve mayısta 19,3 milyar lira iç borçlanmaya gidecek.
Bakanlığın mart-mayıs dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisinde, mart ayında 26 milyar liralık iç borç servisine karşılık 20 milyar liralık, nisanda 20,2 milyar liralık iç borç servisine karşılık 21,1 milyar liralık, mayısta da 18,5 milyar liralık iç borç servisine karşılık 19,3 milyar liralık iç borçlanma yapılması öngörülüyor.
Marttaki iç borçlanmanın 10,9 milyar lirasının piyasadan, 1,5 milyar lirasının kira sertifikasından, 7,6 milyar lirasının kamuya satışlardan, nisandaki iç borçlanmanın 15,6 milyar lirasının piyasadan, 1,2 milyar lirasının kira sertifikasından, 4,4 milyar lirasının kamuya satışlardan, mayıs ayındaki iç borçlanmanın ise 16,2 milyar lirasının piyasadan, 3,1 milyar lirasının da kamuya satışlardan oluşması bekleniyor.
Söz konusu dönemde dış borçlanmaya gidilmeyecek.
Bu dönemde 16 tahvil ihalesi düzenlenecek, 2 kira sertifikasının doğrudan satışı gerçekleştirilecek.
Martta 30,3 milyar liralık, nisanda 23,6 milyar liralık, mayısta ise 34,9 milyar liralık ödeme yapılacak. Bu ödemelerin 24,1 milyar lirası dış borç servisinden oluşacak.
Öte yandan, nakit bazlı faiz dışı denge, özelleştirme gelirleri, 2/B satış gelirleri, TMSF'den sağlanan gelirler, devirli/garantili borç geri dönüşleri, kasa banka değişimi ve kur farkı kalemlerini içeren borçlanma dışı kaynakların da martta 10,3 milyar, nisanda 2,5 milyar, mayısta 15,6 milyar lira olması öngörülüyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.