Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarında Türkiye ve Hindistan'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkeleri kapsayan muafiyeti kaldırmasına ilişkin konuşan Kalın, "Avrupalılar (ABD'nin İran yaptırımlarını bypass edebilmek amacıyla) işlem ve ödeme mekanizması kurdular. Biz de şimdi mekanizmaya dahil olabilir miyiz, ya da kendimiz böyle bir mekanizma oluşturabilir miyiz buna bakıyoruz" dedi.
Muafiyetin sonlanacağı tarihten itibaren Hindistan'ın İran'dan petrol ithalatını sonlandıracağı ilan edilirken, Türkiye ve Çin bunu uygulamayı reddetmişti.
Farklı seçenekleri incelediklerini belirten Kalın, Türkiye'nin İran ile ticaretini sürdüreceğinin de altını çizdi.
'İRANLILAR 1979'DAN BU YANA ZOR KOŞULLAR ALTINDA NASIL YAŞAYACAKLARINI ÖĞRENDİLER'
İran'a yönelik yaptırımların ters tepeceğini dile getiren Kalın, "İranlılar oldukça dirençliler ve 1979'dan bu yana zor koşullar altında nasıl yaşayacaklarını öğrendiler" dedi.
Konferansta dikkat çeken başlıklardan bir diğeri de hem Hindistan'ın hem de Türkiye'nin gündeminde olan Rusya'dan S-400 alımı konusu oldu. Zira Türkiye Rusya'dan iki S-400 bataryasının Temmuz ayında ulaşmasını beklerken, Hindistan da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ekim ayında yaptığı ziyaret sırasında S-400 hava savunma sistemlerinin satın alınmasına imza attı. Her iki ülke de ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında Washington'ın yaptırım tehditleri ile karşı karşıya.
Konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede ABD'de ve Batı ülkelerinde 'Rusyafobi'nin güçlenmekte olduğunu vurgulayan Kalın, "Rusya'yla iyi ilişkileri olan herkesi ihanet ediyor gibi görüyorlar" dedi.
'ABD S-400 SİPARİŞİMİZİ İPTAL ETMEMİZİ VE KENDİSİNDEN PATRİOT ALMAMIZI BEKLİYOR'
Türkiye'nin Rus S-400 hava savunma sistemlerini satın alma kararının, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın ülkedeki Patriot sistemlerini geri çekmesi sonucu alındığını belirten Kalın, Türkiye'nin ABD'den 10 yıldır Patriot füze sistemi satın almaya çalıştığını ancak bunun sağlanamadığını ifade etti. Kalın şöyle devam etti: "CAATSA'dan gelen tehditle ilgili olarak, uluslararası ilişkilerde bu tür davranışlar için bir terim var… ABD, S-400 siparişini iptal etmemizi ve ardından kendisinden Patriot füzelerini almamızı bekliyor."
Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede Kürtlerin rolü ve Fethullah Gülen ile ilgili endişelerini diğer NATO ülkelerinin anlamadığını dile getiren Kalın, "Yine de biz NATO ittifakını ve bu ittifaktaki konumumuzu sorgulamıyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz ya da S-400 satın alım ittifakı nedeniyle de diğer ülkelerin NATO'daki konumumuzu sorgulamasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Afedersiniz de biz İran'ı neden bu kadar savunuyoruz ki? İran'a olan bu sevginiz altında bilmediğimiz başka şeyler mi var? Dört Beş sene önce İranlı rezanin yaptıkları da hatırlanırsa İranlı istihbaratcilarin ülkemizi avuçlarınin içine aldığı görülür.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.