<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHükümlüler 19 bin ton tarımsal üretim gerçekleştirdi----

Hükümlüler 19 bin ton tarımsal üretim gerçekleştirdi

Hükümlüler 19 bin ton tarımsal üretim gerçekleştirdi
05 Kasım 2021 - 10:57 www.finansingundemi.com

Açık ceza infaz kurumlarındaki 16 bin dönümü aşkın alanda geçen yıl 6 bin tondan fazlası sebze ve meyve olmak üzere 19 bin ton tarımsal üretim yapıldı.

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu bünyesindeki eğitimlerle çiftçilik öğrenen hükümlüler, ülke genelindeki 92 açık ceza infaz kurumunda tahıl, yem ve süs bitkileri, baklagil, meyve, sebze yetiştiriciliği ile seracılık alanlarında üretim yapıyor.

Meslek edinmelerini ve üretim yapmalarını sağlamak amacıyla alanında uzman kişiler tarafından eğitim verilmesinin ardından "sertifikalı çiftçi" olan hükümlüler, açık ceza infaz kurumlarındaki üretim faaliyetlerine katılıyor.

Eğitimlerini tamamlayan hükümlülerce 2020'de Türkiye genelindeki ceza infaz kurumları işyurdu müdürlüklerinde elma, zeytin, karpuz, kavun, portakal, mandalina, limon, çilek, kiraz, muz, hurma ve kivinin aralarında olduğu 3 bin tona yakın meyve üretildi.

3 bin tondan fazla sebze üretildi

Açık tarlalar ve seralarda da 3 bin 608 ton sebze yetiştirildi. Bu ürünlerin arasında domates, salatalık, patates, soğan, biber, patlıcan, karnabahar, marul ve ıspanak gibi sebzeler yer aldı.

Tahıl ve baklagil üretiminde de 4 bin 647 ton mahsul elde edildi.

Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yem ihtiyacını karşılamak üzere açık ceza infaz kurumlarının tarıma elverişli arazilerinde 8 bin 265 ton silajlık mısır, yonca, fiğ, korunga ve samandan oluşan yem bitkileri de üretildi.

Tarımsal desteklerde hayvancılık 2022'de en yüksek paya sahip

 

Tarımsal girdi fiyatlarında artış sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)