<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHükümetten tartışılacak adım: Plaja camii----

Hükümetten tartışılacak adım: Plaja camii

Hükümetten tartışılacak adım: Plaja camii
26 Temmuz 2014 - 08:30 www.finansingundemi.com

Kıyı kanununun yönetmeliğinde çok önemli bir değişiklik

Hükümet; kıyı kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte önemli bir değişiklik yaptı.

Yönetmelik değişikliği ile başta camiler olmak üzere ibadet yerleri, kıyılardaki sosyal ve teknik altyapı tesisleri içinde yer aldı. Buna göre, sahillerde cami, kilise gibi yasalarda ibadet yerleri olarak tanımlanan dini ibadet yerlerinin inşa edilmesine imkan sağlandı.
Kıyı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte Resmigazete’de bugün yayınlanacak yönetmelik ile önemli değişiklik yapıldı.  Önceki yönetmeliğin 4. Maddesi şöyleydi:
 
*Sosyal ve Teknik Altyapı Tesisleri: Kıyıda yapılması zorunlu olan yapı ve tesislere hizmet veren ve kıyının kamu yararına kullanılmasını sağlayan, dalgakıran, kontrol kulesi, Deniz Feneri, trafo, su deposu, çekek rampası, biyolojik ve kimyevî arıtma sistemi, pis su ve sintine boşaltma istasyonu, elektrik, su, sağlık ünitesi, PTT, Fax, TV teçhizatı, yağ ve çöp toplama konteynerleri, yangın şebekesi veya itfaiye tesisi, lift sistemi, saniter üniteleri, otopark, yaya yolları, meydan, yeşil alan, çocuk bahçesi ve park ve benzeri altyapı tesisleridir.

İBADET YERİ HÜKMÜ EKLENDİ

Yönetmelik değişikliği ile bu yönetmeliğe şu hüküm eklendi:
“3/8/1990 tarihli ve 20594 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki  “Bakanlık” tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, “Sosyal ve Teknik Altyapı Tesisleri” tanımında yer alan “meydan,” ibaresinden sonra gelmek üzere “ibadet yeri,” ibaresi eklenmiş ve “Yat Limanı” tanımının son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

 Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin  birinci fıkrasında yer alan “altyapı tesisleri,” ibaresinden sonra gelmek üzere “ibadet yeri,” ibaresi de eklendi.
Yönetmelikte eski Bayındırlık Bakanlığı’nın yerine uygulama konusundaki yetkili bakanlığın     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğu da ifade edildi. (Aydın Hasan/ Milliyet)
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ad26 Temmuz 2014 16:13

    plaja cami yaparlar sonrada alkollu içecekler yönetmeliğimde olduğu gibi "camiye 100 metre mesafede çıplak denize girmeyi yasaklarlar.AKP hep böyle yapıyor.maalesef halk ta uyanmıyor.

  • hacı26 Temmuz 2014 12:33

    yok islamın hakkını verseler ahlaklı olsalar ona da itirazım yok, ama bir taraftan paraları cukkala, lüks içinde yaşa, bir taraftan da milletin gözünü cami ile boya bu islam değil arapçılık

  • burak26 Temmuz 2014 11:13

    artık plajda güneşlenirken bile arap kültürünü benimseme dayatılacak..hiçte kabul etmiyorum..dünyada gözyaşının ve savaşın tek sebebi bu..görün artık bunu ! ne var bu Araplaşmada ve vahabilikte

  • kıro26 Temmuz 2014 10:13

    sahilde camiyi yaptırıp napacan, sahilin yakınında zaten camiler var, giden gidiyor. bu şekilde iran gibi kapalı ve sürekli siz zalimler tarafından ezilen onlara kölelik yapan bir toplummu yaratmayı amaçlıyorsunuz?

  • mali26 Temmuz 2014 10:08

    Aslında önceki yönetmelikte de var. Malumu açık yazmışlar. Camiler vs ibadet yeri olarak ortak yaşam alanıdır. Sosyal gerekliliktir.