BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHükümetten patlama açıklaması----

Hükümetten patlama açıklaması

Hükümetten patlama açıklaması
11 Şubat 2013 - 19:26 www.finansgundem.com

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, 12 kişinin öldüğü patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık yeni binada gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 7 saat sürdü. Bülent Arınç toplantı sonrası açıklama yapıyor.
İşte Arınç’ın konuşmasından satırbaşları:
- Patlamada, 3'ü Türk, 12 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.
- Panelvan minibüs Suriye'den geldi.
- Hatay’daki patlamaya neden olan araç Suriye’den geldi.
- Şu ana kadar patlayıcının cinsi tespit edilemedi.
- Bütün ihtimaller değerlendiriliyor. Siyasi boyutu var mıdır yok mudur? Bireysel midir? Örgüt işi var mıdır? Özenli bir çalışma yapılıyor. Bütün ihtimallerin değerlendiriliyor. En geç yarın ortaya çıkacak bulgularla gerekli açıklama yapılacaktır.
- Sorumluluk gerektiren bir konuyla karşı karşıyayız. CHP’li milletvekilinin aceleci davranarak yorumda bulunmasını kınıyorum.
- Merkel 25 Şubat’ta Türkiye’yi ziyaret edecek. 26 Şubat’ta benden azınlıklarla ilgili görüşmek üzere bir randevu istediler. Almanya’nın Türkiye’ye karşı tavrında önemli gelişmeler olacağını düşünüyorum.
- Sayın Başbakanımızın Avrupa Birliği’ne yönelik açıklamalarının önemli olduğunu ve AB’nin Türkiye’ye bakışını etkileyeceğini düşünüyorum. Sayın Merkel’in ziyaretinde bu konudaki önemli açıklamalarını bekliyoruz.
CHP MİLLETVEKİLİ NE DEMİŞTİ
CHP'Lİ AKGÖL: OLAY İNTİHAR SALDIRISI GİBİ

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Cilvegözü sınır kapısındaki patlamanın ardından olay yerine ilk giden kişilerden biri. Akgöl, gördüğü manzarayı Hürriyet'e şöyle anlattı; "Patlama, Türkiye'nin sınır kapısının hemen önünde gerçekleşmiş durumda. 10'u aşkın hayata kaybeden var. Bu sayı daha da artabilir" Olayın "intihar saldırısı" gibi göründüğünü de kaydeden Akgöl, "provokasyon gibi. Çünkü Suriye ordusu, Türkiye sınır kapısının önüne kadar gelebilecek durumda değil" dedi.
"GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR"
Olayın, Cilvegözü'nde "güvenlik zafiyeti olduğunu da gösterdiğini" kaydeden Hasan Akgöl, "Suriye'de bu kadar olay yaşanırken, Türkiye'nin kapısının önünde böyle bir olay yaşanıyor. Bunun izahı var mıdır? Güvenlik zafiyeti var. Bunun göstergesi" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)