Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
ABD’li denetleyici kurumlar İngiltere bankası HSBC’yi 15 milyon dolarlık para cezasına çarptırdı. Cezanın sebebi ise çalışanların elektronik iletişim kullanımı yönetmeliklerine yaygın bir biçimde uyamaması. Diğer bir deyişle denetleyici kurum banka çalışanlarının WhatsApp ve benzeri düzenlenmemiş mesajlaşma uygulamalarını kullandığı gerekçesiyle HSBC’yi cezalandırdı.
Financial News'in haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) yapılan açıklamada İngiliz bankasının çalışanlarının kişisel mobil cihazlarında üzerinden işleri ile ilgili olan iletişimlerini izleyememesi nedeniyle bu cezayı verdiğini açıkladı. Düzenleyici kurum ayrıca Nova Scotia Bankası’nın yatırım bankacılığı kolu olan Scotia Capital’dan da aynı sebepten 7,5 milyon dolar tazminat talep etti.
ABD Emtia Vadelileri Ticaret Komisyonu da Nova Scotia Bankasına ve Scotia Capital’a toplamda 15 milyon dolarlık tazminat cezası verdi.
SEC’ten yapılan açıklamada HSBC’nin ve Scotia Capital’ın kıdemli yöneticilerinin ABD’deki operasyonları sırasında iletişim tercihlerinde yanlış yöntemlere başvurduğunu belirtiyor. SEC yönetimi bankalardaki çalışanların, WhatsApp'ın kişisel mobil cihazlarda kullanımı da dahil olmak üzere iş konuları hakkında "kanal dışı" mesajlar gönderdiğine dikkat çekti.
SEC İcra Bölümü Başkanı Gurbir S. Grewal, “Bugün uygulamaya konan eylemler, firmalara yalnızca SEC kayıt tutma gerekliliklerini takip etmenin önemini değil, aynı zamanda ihlaller gerçekleştiğinde bunu açıklamanın değerini de hatırlatmalıdır " dedi.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre finans sektörü katı mevzuat kısıtlamalarıyla bilinen bir alan. Bankalardaki kıdemli personellerin mevzuatlara uygun olmayan mesajlaşma uygulamalarını kullanmamaları da finans sisteminin güvenliği için ortaya çıkan düzenlemeler arasında. Zira uctan uca şifreli olarak gönderilen söz konusu mesajlaşma sistemleri düzenleyici kurumların çalışanların mesajlarını kontrol edebilmesini imkansız hale getiriyor.
ABD'li düzenleyici kurumların bankalar üzerindeki denetimleri de çalışanların mobil cihazları üzerinden uygunsuz iletişim yöntemlerinde başvurmaları gibi mevzuat ihlallerini de azaltıyor. Dünyanın en büyük yatırım bankaları iletişim ihlalleri nedeniyle toplamda 2 milyar dolar tazminat verdi. Bankalar da bu cezaları ödememek için personelinin müşterileriyle nasıl iletişim kuracağı konusunda da yeni kısıtlamalar getiriyor.
Bank of America, Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley, Nomura, Jefferies ve UBS düzenleyici kurumlara tazminat ödeyen Finans devleri arasında. SEC’in Eylül ayında açıkladığı 2 milyar dolarlık tazminat, bankalar ve düzenleyiciler arasında aylarca süren müzakerelerin sonrasında geldi.
HSBC SVB’nin İngiltere birimini neden satın aldı?
İngiltere'de sağlık bakanının WhatsApp mesajları sızdırıldı
JPMorgan, WhatsApp’tan sonra ChatGPT’yi kısıtlıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.