BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'den birleşme hamlesi----

HSBC'den birleşme hamlesi

HSBC'den birleşme hamlesi
09 Eylül 2024 - 16:22 www.finansgundem.com

HSBC, maliyetleri düşürmek için ticari banka ile yatırım bankası birimlerini birleştirmeyi değerlendiriyor. Birleşme, bankanın kasasına yıllık yaklaşık 40 milyar dolar katkıda bulunarak bankanın en büyük gelir kaynağı haline gelecek

İngiltere merkezli çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi HSBC Holdings Plc, yeni İcra Kurulu Başkanı Georges Elhedery'nin şirket genelinde örtüşen rolleri ortadan kaldırma ve giderleri azaltma çabasının bir parçası olarak ticari ve yatırım bankası bölümlerini birleştirmeyi değerlendiriyor.

Konuya yakın kaynaklara göre HSBC'nin büyük, çok uluslu şirketlere hizmet veren ve firmanın ticaret ve yatırım bankacılığı bölümlerini barındıran küresel bankacılık ve piyasa faaliyetleri ticari bankacılık koluyla bir araya gelecek.

Bloomberght'de yer alan habere göre birleşme, bankanın kasasına yıllık yaklaşık 40 milyar dolar katkıda bulunarak bankanın en büyük gelir kaynağı haline gelecek ve HSBC kişisel bankacılık işini bir adım ileriye taşıyacak. Ayrıca birleşmeyle 90 binden fazla işgücü bir araya gelecek.

Yeniden yapılanmada değişiklik ihtimali sürüyor

İsmini vermek istemeyen kaynaklar nihai kararın henüz alınmadığını ve yeniden yapılanmada hala değişiklik ihitmali olduğunu belirtti.

Kaynaklara göre HSBC yönetimi daha önce de ticari ve yatırım bankacılığı birimini birleştirmeyi değerlendirmiş ancak eski CEO Noel Quinn karara muhalefet etmişti.

Lübnan doğumlu yeni CEO Elhedery daha önce bankanın en önemli pazarı olan Hong Kong'ta CEO olarak görev almıştı. HSBC'nin en büyük ve en önemli şirketlerinden ikisini yeniden yapılandırmakla meşgul olması, Elhedery'nin 159 yıllık bankacılık devine kendi damgasını vurmak istediğini gösteriyor.

29 yıllık macera bitiyor mu? HSBC'den satış hamlesi29 yıllık macera bitiyor mu? HSBC'den satış hamlesi

 

HSBC'den <a href=faiz ve dolar/TL tahmini" src="https://i.borsagundem.com/files/2024/8/12/1812159/1812159.jpg?v=1725888808" width="161" height="122" />HSBC'den faiz ve dolar/TL tahmini

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)