BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC Türkiye'den çıkıyor!----

HSBC Türkiye'den çıkıyor!

HSBC Türkiye'den çıkıyor!
09 Haziran 2015 - 07:11 www.finansgundem.com

HSBC, Türkiye operasyonunu satmayı planladığını sonunda doğruladı

HSBC, Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetlerini sonlandırıp, on binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. HSBC Türkiye'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"HSBC, Türkiye'deki faaliyetlerini satma kararı almıştır. HSBC tarafından gerekli  açıklamalar ilerleyen tarihlerde yapılacaktır."

HSBC Türkiye CEO'su James Emmett  konuyla ilgili olarak, "Her zaman olduğu gibi önceliğimiz müşterilerimiz ve çalışanlarımızdır. Bu süreçte, müşterilerimize kesintisiz bir şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz" dedi.

BORSAYA BİLDİRDİ

HSBC, Türkiye ve Brezilya'daki birimlerini satacağını Hong Kong borsasına bildirdi.

HSBC Holdings Plc, 2017’ye kadar 5 milyar dolar kadar yıllık maliyet tasarrufu hedefleyeceğini açıkladı. Bankanın CEO’su Stuart Gulliver böylece karlardaki düşüşü terse çevirmeyi amaçlıyor.

Avrupa’nın en büyük bankası, Salı günü yapılan açıklamaya göre, 4.5 milyar dolar ile 5 milyar dolar arasında bir kesinti ile birlikte Türkiye ve Brezilya’daki işletmelerini satmayı hedefliyor. Şirket aynı zamanda söz konusu periyotta bu tasarrufları başarmanın 4 milyar dolar ile 5 milyar dolar arasında bir maliyeti olabileceğini belirtti.

56 yaşındaki Gulliver maliyetlerin düşürülmesi ve varlıkların daraltılması için baskı görüyor. HSBC bir yıl önce döviz manipülasyonu ile ilgili ceza almış ve İsviçre biriminin vergi kaçırması ile ilgili skandala karışmıştı. HSBC, regülatörlerin denetimleri ivmelendirmesi ile birlikte iç kontrollerini sıkılaştırmak için milyarlarca dolar harcama gerçekleştiriyor.

Gulliver, yıllık karın yüzde 17 gerilemesi ve bankanın 4 yıllık kar hedeflerini rafa kaldırmasının ardından Şubat ayında düşük performans gösteren birimlerin “ekstrem çözümler” ile karşı karşıya kalabileceğini belirtmişti.

22 BİN KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Türkiye ve Brezilya birimlerini satma niyetini teyit eden ve Asya'daki faaliyetlerine yeniden odaklanacağını duyuran HSBC, binlerce çalışanını işten çıkaracak.

2014 Aralık ayı sonu itibariyle 258 bin çalışanı bulunan HSBC, 22-25 bin aralığında personelini işten çıkaracak. İşten çıkarmalar hizmet merkezlerinin konsolidasyonu ve otomasyona geçilmesinin sonucu olarak gerçekleşecek.

İşten çıkarmaların 7-8 binlik bölümünün İngiltere'de olması bekleniyor.

3 BANKA İLGİLENİYOR

Daha önce yayımlanan haberlere göre, HSBC Türkiye'yi satın almak üzere Fibabank, Hollanda merkezli ING Bank ve Tekstilbank'ı satın alan Çinli ICBC ilgileniyor. Haberlerde ayrıca, HSBC Türkiye ile ING Bank arasında çeşitli görüşmelerin yapıldığı ve bugün teklifin resmi olarak sunulacağı belirtiliyordu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kralll09 Haziran 2015 10:16

    bu kadar kötü zamanlama olamaz. Bu bankanın basındakı bütün yöneticilerin sutlanması lazım. yoksa çerez parasına başka banka yutar...