BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHSBC: Türkiye'de ters dolarizasyon yaşanıyor----

HSBC: Türkiye'de ters dolarizasyon yaşanıyor

HSBC: Türkiye'de ters dolarizasyon yaşanıyor
23 Ekim 2024 - 09:58 www.finansgundem.com

HSBC'nin Türkiye ekonomisine dair analizinde ters dolarizasyon ve enflasyondaki değişimler ele alındı.

HSBC Global, Türkiye ekonomisiyle ilgili yayımladığı son raporda piyasalardan enflasyona birçok konuya değinildi. HSBC'nin hazırladığı analizde Türkiye ekonomisinin yeniden yola girme eğiminde olduğu belirtiliyor.

ENFLASYON HALA ÇOK YÜKSEK
Bloomberg HT'de yer alan habere göre, HSBC Ekonomisti Melis Metiner enflasyonun ılımlı olduğunu ancak rahatlayabilmek için henüz çok yüksek seviyelerde olduğunu belirtti. Metiner, parasal gevşemenin Türkiye'de önümüzdeki sene daha rahat bir şekilde başlayabileceğine inandıklarını söyledi.

DOLARA TALEP AZALDI

HSBC Global'ın analizinde dolara olan talebin azaldığı belirtiliyor. Metiner, cari açığın daraldığını, portföy girişlerinin hızlandığını, yerleşiklerin tasarruflarında ters dolarizasyon yaşandığını belirtirken Merkez Bankası'nın da önemli miktarda rezerv biriktirdiğini aktardı.

EKONOMİDEKİ BOZULMA DEVAM EDİYOR
Orta Doğu'da gerilime dikkat çeken Melis Metiner, "Bize göre Türkiye'nin fonlama sorunlarıyla karşılaşma riski büyük ölçüde azalmıştır, ancak ekonomi artan petrol fiyatlarına, küresel talepteki zayıflığa, jeopolitik gerilimlere veya risk iştahındaki geniş çaplı bir bozulmaya maruz kalmaya devam ediyor. Önden yüklemeli ve daha agresif parasal ve mali sıkılaştırma muhtemelen daha hızlı bir dezenflasyon hızının sağlanmasına yardımcı olabilirdi, ancak bununla ilişkili büyüme maliyetleri daha büyük olurdu" şeklinde konuştu.

HSBC, küresel ticari ve yatırım bankacılığı operasyonlarını birleştirecekHSBC, küresel ticari ve yatırım bankacılığı operasyonlarını birleştirecek

 

Merkez Bankası döviz alımında frene bastıMerkez Bankası döviz alımında frene bastı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)