BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC karantinaya devam ediyor----

HSBC karantinaya devam ediyor

HSBC karantinaya devam ediyor
30 Temmuz 2020 - 14:52 www.finansgundem.com

İngiltere’de birçok rakip bankada ofise dönüş sürecinin başlamasına rağmen HSBC eylül ayına kadar ofislerindeki çalışan sayısını %20 ile kısıtlamaya devam edeceğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC eylül ayına kadar Londra’daki ofis çalışanlarının tekrar işyerlerine gelmesine izin vermeyecek. İngiltere bankası yeniden açılma sürecinde rakip bankaların ofislerindeki çalışan sayısını arttırmasına rağmen evde çalışma uygulamalarına devam etmeyi hedefliyor.

Financial News’in haberine göre bankanın 29 Temmuz tarihinde çalışanlarıyla paylaştığı notta Londra’daki ofislerinde çalışanların oranını %20’de tutulacağı açıklandı.

Bankadan yapılan paylaşım notunda, “İş arkadaşlarımızın geri dönmesi kararını alırken işletme ve fonksiyon açısından belirlenen öncelikli rollerdeki çalışanlarımızla sınırlı kalacağız” ifadelerinde bulunuldu. Paylaşım notunda, “Sınırlı sayıda ofis açık olacak ve meslektaşlarımızın %20'den azının herhangi bir ofise geri dönüş yapabilecek. Bazı binalarda, iki metrelik sosyal mesafenin sürdürülebilmesi için bu oran %20'den çok daha olacak anlamına geliyor” denildi.

HSBC'nin İngiltere'deki Kanarya Rıhtımı Genel Merkezi, karantina sürecinin başlamasından bu yana yaklaşık 250 kişilik bir iskelet ekibiyle faaliyet gösteriyor.45 katlı binanın kapasitesi ise salgın öncesinde 10 bin çalışanın beraber iş yapabilmesini mümkün kılıyordu.

Deutsche Bank'tan HSBC'ye küresel transfer

 

HSBC Çin bankası mı oluyor?

 

HSBC ABD şubesini satacak mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)