Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin "Hizmet Üretici Fiyat Endeksi"nin sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, H-ÜFE, şubatta bir önceki aya kıyasla yüzde 1,63, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 17,45, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 78,86 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 89,81 yükseldi.
Endeks geçen yılın aynı ayına göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 72,53, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 92,97, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 73,11, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 78,39, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 95,48, idari ve destek hizmetlerde yüzde 84,69 arttı.
Bir önceki aya göre, ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,33, gayrimenkul hizmetleri yüzde 0,4 azalırken, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 3,28, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 6,47, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 4,08, idari ve destek hizmetler yüzde 2,58 yükseldi.
Yıllık H-ÜFE'ye göre 9 alt sektör daha düşük, 18 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi.
Yıllık bazda alt sektörler incelendiğinde, endekste en düşük artışlar, su yolu taşımacılığı hizmetlerinde yüzde 27, telekomünikasyon hizmetlerinde yüzde 50,75, kiralama ve leasing hizmetlerinde yüzde 55,01 olarak belirlendi. Buna karşılık istihdam hizmetleri yüzde 127,25, reklamcılık ve piyasa araştırması hizmetleri yüzde 127,11, programcılık ve yayıncılık hizmetleri yüzde 122,94 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.
Aylık H-ÜFE'ye göre 14 alt sektör daha düşük, 13 alt sektör daha yüksek değişim kaydetti.
Aylık bazda alt sektörler incelendiğinde, endekste en fazla azalışlar, hava yolu taşımacılığı hizmetlerinde yüzde 7,46, bilimsel araştırma ve geliştirme hizmetlerinde yüzde 2,38, seyahat acentesi, tur operatörü, diğer rezervasyon hizmetleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 2,05 olarak hesaplandı. Buna karşılık programcılık ve yayıncılık hizmetleri yüzde 12,19, istihdam hizmetleri yüzde 11,92, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili hizmetler yüzde 10,95 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler olarak kayıtlara geçti.
Ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentisi
Yurt içinde gözler enflasyon verilerinde
Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı düşüş sağlanacaktır
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.