<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHizmet alınmayan cihazların pasife alınma süresi düşürülüyor----

Hizmet alınmayan cihazların pasife alınma süresi düşürülüyor

Hizmet alınmayan cihazların pasife alınma süresi düşürülüyor
12 Aralık 2022 - 09:48 www.finansingundemi.com

Hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınma süresi 1 Ocak 2024'ten itibaren 7 yıldan 1 yıla düşürülecek. İlgili yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hizmet alınmayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınmasına yönelik IMEI düzenlemesini de içeren yasa 10 Aralık tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasının düzenlenmesine dair kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanuna göre, elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınma süresi 1 Ocak 2024’ten itibaren 7 yıldan 1 yıla düşürülecek.

Bu suretle elektronik kimlik bilgileri kayıtlı olmaktan çıkarılan cihazlar son kullanıcılarına ait bir hat ile kullanıldığında, bu cihazların elektronik kimlik bilgileri başka bir işleme gerek kalmaksızın tekrar kayıtlı hâle getirilecek.

İZİNSİZ TÜTÜN TİCARETİNE HAPİS CEZASI

Yasayla kaçakçılıkla mücadele kanunda yapılan düzenlemeye göre, Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Makaron ve sigara üretim tesislerinde zorunlu özel etiket ve işaretlerle ürünlerini etiketlemeden veya işaretlemeden makine çalışma testleri, ürün denemeleri veya deneme üretimi yapanlara ve süresi içinde imha etmeyenlere 10 bin TL’den az olmamak üzere üretilen her bir adet başına 1 TL idari para cezası verilmesi öngörülüyor.

TESİS KURMA ZORUNLULUĞU

Yasaya göre, makaron, yaprak sigara kağıdı ve sigara filtresi üretmek isteyenler için yıllık 2 milyar adet üretim kapasitesine sahip tesis kurma zorunluluğu getirildi. Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içecekler piyasasında üreticilerden 50 milyon liraya kadar teminat alınacak.

Askerlik ve doğum borçlanmasına dikkat: Yeni yılda maliyetler artacak!

 

Kasım ayında 596 adet dahilde işleme izin belgesi verildi

 

TÜİK'ten istihdam ilanı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)