BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHisselerin düşüşü altına yaradı----

Hisselerin düşüşü altına yaradı

Hisselerin düşüşü altına yaradı
26 Ocak 2016 - 07:22 www.finansgundem.com

Altın fiyatları, hisse senetleri ve petroldeki düşüşün ardından artan güvenli liman alımlarından destek aldı

Altın, hisse senetlerindeki küresel düşüş ve petrol fiyatlarının yeniden varil başına 30 doların altına düşmesinin ardından güçlenen güvenli liman alımlarının desteği ile, son beş günde dördüncü kez yükseldi.

Spot altın yüzde 0.3 yükselişle ons başına 1,111.07 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 09:41'de 1,109.95 dolara geldi. Metal bu yıl, küresel hisse senetlerinin göstergesi MSCI Tüm Ülkeler DÜnya Endeksi'nin 2016'da yüzde 10 düşmesi ile birlikte yüzde 4.6 değer kazandı. MSCI Dünya Endeksi bugün de düşerek iki günlük rallisini sonlandırdı.

Argonaut Securities (Asia) Ltd. analisti Helen lau, "Hisse senedi piyasalarında risk var, bu yüzden güvenli liman talebindeki bu artışı görüyoruz," dedi ve "Fonlar exchange traded fonlara (ETF) akıyor ve bu durum yatırımcı talebinin artmasını sağlayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Altın destekli ETF'lerdeki altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Cuma günü 3.1 ton yükselerek 1,503.1 tona çıktı. Varlıklar yükselişini beşinci güne taşıdı.

Fed 26-27 Ocak'ta toplanacak. Analistler bu toplantıda faizde bir değişiklik beklemiyor. Fed'in Mart ayında faiz artırma olasılığı, yıl başındaki seviyesi olan yüzde 51'den yüzde 25'e düştü.

Spot gümüş fazla değişmezken, platin yüzde 0.2 düştü ve palladyum yüzde 0.1 geriledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)