BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporHırvatistan-Türkiye maçı hangi kanalda?----

Hırvatistan-Türkiye maçı hangi kanalda?

Hırvatistan-Türkiye maçı hangi kanalda?
05 Eylül 2016 - 09:41 www.finansgundem.com

Türkiye Hırvatistan maçı ile bu akşam nefes kesecek bir mücadele sahne alacak. Karşılaşma öncesinde iki ülkenin istatistiklerinde dikkat çeken detaylar var.

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan ile bugün  Zagreb’de oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri ilk maçında 542. kez sahaya çıkacak. Milliler, 93 yıllık tarihinde yaptığı 541 maçta, biri hükmen olmak üzere 204 galibiyet aldı, 213 kez rakiplerine yenildi Ay-Yıldızlı ekip Hırvatistan ile 8. kez karşı karşıya gelecek.

Türkiye, 5’i resmi, 2’si özel geride kalan 7 maçtan 3’ünü kaybederken, 4’ünde berabere kaldı, rakibi karşısında penaltılar hariç galibiyet elde edemedi.

Dördü tarafsız sahada, ikisi Zagreb, biri İstanbul’daki müsabakalarda Hırvatistan 9, Türkiye 4 gol buldu. Türkiye, rakibiyle yaptığı 5 resmi maçın 4’ünde gol yollarında suskun kalırken, sadece birinde kalesini gole kapatabildi.

Hırvatistan Türkiye maçı hangi kanalda saat kaçta?

Hırvatistan Türkiye maçı bu akşam saat 21:45'te başlayacak. Mücadele TV 8 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Dünya Kupası Elemeleri'nde Türkiye'nin grubunda hangi takımlar var?

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemleri'nde Türkiye'nin rakipleri; Finlandiya, İzlanda, Ukrayna, Kosova, Hırvatistan

Fatih Terim’le 128. milli maç

Türkiye Futbol Direktörü Terim, Hırvatistan ile oynanacak 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’ndeki ilk maçta ay-yıldızlı ekibin başında 128. kez sahaya çıkacak. Milliler, Terim yönetiminde yaptığı 127 maçta, biri hükmen olmak üzere 66 galibiyet aldı, 31 kez yenildi, 191 gol atıp, kalesinde 132 gol gördü

İlk maç 1996'da
İki ülke A milli futbol takımları ilk kez 11 Haziran 1996'da, İngiltere'de düzenlenen 10. Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde karşılaştı.
Nottingham kentinde yapılan maçı Hırvatistan, Vlaovic'in 87. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. Türkiye ile Hırvatistan ikinci randevuda 12 Haziran 1997'de Japonya'da düzenlenen Kirin Kupası'nda karşı karşıya geldi. Sendai'deki maç 1-1 sona ererken,Türkiye'nin golünü Ertuğrul Sağlam attı. Taraflar arasındaki üçüncü sınav 31 Mart 2004 tarihinde Zagreb'de yapıldı. 2-2 biten özel maçta Türkiye'nin gollerini Zafer Biryol ve Çağdaş Atan kaydetti.

Penaltılarla gelen yarı final

İki ekip arasındaki en önemli karşılaşma ise EURO 2008'de, Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanan çeyrek final maçı oldu. 20 Haziran 2008'de oynanan karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere sonuçlandı. Uzatma bölümünün 119. dakikasında Hırvatistan, Klasnic'in attığı golle 1-0 öne geçti. Türk Milli Takımı, 120+1. dakikada Semih Şentürk'ün attığı golle durumu 1-1'e getirdi ve maçı penaltılara taşıdı.

Türk Milli Takımı, penaltılarda Arda Turan, Semih Şentürk ve Hamit Altıntop ile 3 gol bulurken,Hırvatistan, Modric, Petric ve Rakitic'in ayağından 3 penaltı kaçırdı ve milliler maçtan penaltılarla 3-1 galip ayrılıp, adını yarı finale yazdırdı.

Play-off'ta Hırvatistan güldü
2012 Avrupa Şampiyonası (EURO 2012) Elemeleri play-off turunda birbirlerine rakip olan iki ülke A milli takımları arasında 11 Kasım 2011'de İstanbul'da yapılan maçı Hırvatistan, Olic, Mandzukic ve Corluka'nın golleriyle 3-0 kazandı. 15 Kasım'da Zagreb'de oynanan rövanş maçı golsüz bitti ve EURO 2012 biletini Hırvatlar aldı.


Son maçı Hırvatistan kazandı
Türkiye ile Hırvatistan, yaklaşık 3 ay önce 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda karşı karşıya geldi.Fransa'nın ev sahipliğindeki organizasyonda aynı grupta yer alan iki ülke milli takımları, 12 Haziran 2016'da Paris'te karşılaştı, kazanan taraf Modric'in golüyle Hırvatistan oldu.

Hırvatistan Teknik Direktörü Cacic: "Türkiye genel olarak çok kaliteli bir takım. Onları kesinlikle güçsüz bir takım olarak görmüyoruz. Bundan önceki maçlarda da çok kötü oynadıklarını söyleyemem" - Hırvat futbolcu Modric: "Emre Mor çok kaliteli ve tehlikeli bir futbolcu. Borussia Dortmund'a transfer olması da bunun göstergesi. Yarın en çok Emre Mor'dan korkuyoruz" dedi

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında yarın Türkiye'yi konuk edecek Hırvatistan'ın teknik direktörü Ante Cacic, karşılarında çok tehlikeli bir takım olacağını söyledi.

Başkent Zagreb'deki maçın yapılacağı Maksimir Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına, Ante Cacic ve takımın yıldız oyuncularından Luka Modric, açıklamalarda bulundu. Ante Cacic, Türkiye'nin kaliteli oyunculara sahip olduğunu belirterek, "Türkiye genel olarak çok kaliteli bir takım. Onları kesinlikle güçsüz bir takım olarak görmüyoruz. Bundan önceki maçlarda da çok kötü oynadıklarını söyleyemem. Yarın da karşımızda iyi bir takım olacaktır. Bizim de geçmişte kalmamamız gerekiyor. İlk eleme maçımıza Türkiye karşısında çıkıyoruz ve sahadan iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz. Yarın güzel bir maç olacaktır. Türkiye kesinlikle çok tehlikeli bir takım." dedi.

Cacic, Fatih Terim'in Arda Turan, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi oyuncuları kadroya almaması ile ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Türkiye kadrosunda yeni oyuncular ve belki de çok tecrübeli olmayan oyuncular bulunuyor olabilir. Yarınki maçın Türkiye'nin önemli isimlerinin kadroda olmayacağı için rahat geçeceğini düşünmüyorum." Cacic, Türkiye karşısında oynamayacağı iddia edilen Ivan Rakitic'in yarın sahada olacağını açıkladı. Hırvat teknik adam, ailevi sorunlarından dolayı kampa geç katılan Rakitic'in fiziksel olarak iyi durumda bulunduğunu ve maçta iyi bir mücadele göstereceğinden emin olduğunu ifade etti.

Hırvatistan teknik direktörü, I Grubu'nda favori gösterilmeleri ile ilgili olarak, "Grubumuzda, Ukrayna ve İzlanda gibi Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmuş, dikkati çeken takımlar var. Türkiye de çok tehlikeli bir takım. Herkes Dünya Kupası'na gitmek istiyor." değerlendirmesinde bulundu. Ante Cacic, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de doğum gününü kutlayarak sözlerini tamamladı.

Modric: "En çok Emre Mor'dan korkuyoruz"

Hırvatistan'ın yıldız oyuncularından Luka Modric, Türkiye maçında en çok genç futbolcu Emre Mor'dan korktuklarını kaydetti. Modric, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan Türkiye karşısında çok rahat olmadıklarını anımsatarak, "Bizim için çok zor bir maç olmuştu. Dışarıdan nasıl gözüktü bilmiyorum. Hiçbir maç birbirine benzemez, maçta mutlaka değişik olacaktır. Yarın sahada çok kaliteli bir Türkiye bekliyorum. Hırvatistan'ın da gerçek gücünü göstereceğine eminim." dedi. Modric, karşılaşmanın seyircisiz oynanacak olması ile ilgili olarak ise, "Seyircilere kapalı olması bizim için tabii ki olumsuz. Sonuçta taraftarlar her zaman farklı bir hava ve renk katıyor." ifadesini kullandı. Luka Modric, Emre Mor'un, Fransa'daki maçta kendisi ile fotoğraf çekilmesi ve bunun eleştirilmesi ile ilgili olarak ise "Emre Mor ile fotoğraf çekilmiştik. Bunun nesi var anlamıyorum. Herkes bunu çok konuştu, Emre çok kaliteli ve tehlikeli bir futbolcu. Borussia Dortmund'a transfer olması da bunun göstergesi. Yarın en çok Emre Mor'dan korkuyoruz. Bakalım nasıl bir kariyeri olacak." şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Terim: "Bugün futbolla ilgili kime sorsanız, bu maçın favorisinin Hırvatistan demesi kadar doğal bir şey yok. Bu tabii sahada 11'e 11 mücadeleyi değiştirmiyor. Yarın kendimizi aşacak bir mücadele bekliyorum" "Yarın ufak tefek değişikliklerimiz olacaktır. Oyun kurmada, set oyununda, geçişlerde bazı değişiklikler yapabiliriz, genel anlamda felsefede ise pek değişiklik olmayacak" - "Problemlerimizden bir tanesi maalesef fizik olarak sezon başı hazırlığını iyi geçirmemiş olan oyuncularımız. Bir diğeri de çok süre almayan oyuncularımız"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında yarın deplasmanda karşılaşacakları Hırvatistan karşısında çok iyi mücadele eden bir milli takım olacağını söyledi. Maçın yapılacağı Maksimir Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Terim, Hırvatistan ile 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynadıkları maçın üzerinden iki aydan kısa bir zaman geçtiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Tekrar Hırvatistan ile karşılaşacağız. Tabii deplasmanda oynuyoruz, seyircisiz olması bir nebze de olsa önemli ama Hırvatistan takımını bir daha bir daha anlatmaya gerek yok. Oyuncu kalitesi de ortada. Gönül isterdi ki daha hafif bir takımla başlayalım ama Hırvatistan ile başlıyoruz. Hırvatistan bu grubun en önemli takımlarından bir tanesi, son durumlara göre hatta en önemlisi. Gücünü kalitesini şu andaki Avrupa futbolundaki yerini ve gerçekleri söylemeliyiz. Saygı duyduğumuzu, iyi oynadıklarını bildiğimizi söylüyoruz ama saha içindeki mücadelenin sonuca etki edeceğinin farkındayız. Çok iyi mücadele edeceğimizden herkes emin olabilir. Futbola antrenör olarak başladığımda mesajım şöyleydi: "Kazanamıyorsanız, kaybetmeyin." Yarın beraberlik hiç de kötü bir sonuç olmaz, eğer kazanamıyorsak."

"Maçın favorisi Hırvatistan"

Hırvatistan'ın favori gösterilmesinin çok doğal olduğunu belirten Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hırvat takımı kendi evinde oynuyor ve dünya starlarıyla kurulu bir takım. Kendine güvenmeleri kadar doğal bir şey yok. Bende onları çok beğendiğimi ifade etmiştim. Şunu unutmayalım ki Avrupa Şampiyonası'nda kötü oynadık, buna rağmen 1-0 kaybettik. İlk gol pozisyonuna da giren bizdik. Avrupa Şampiyonası'nın muhasebesini yapacak olursak, final beklediğimiz Hırvatistan bizden 1 maç fazla oynadı. Böyle de bir futbol alemi içindeyiz, her şey olabilir. Bugün futbolla ilgili kime sorsanız, bu maçın favorisinin Hırvatistan demesi kadar doğal bir şey yok. Bu tabii sahada 11'e 11 mücadeleyi değiştirmiyor. Yarın kendimizi aşacak bir mücadele bekliyorum." Fatih Terim, oyun planından büyük değişiklik yapmayı düşünmediğini ifade ederek, "Tabii uzun zamandır oynadığımız bir oyun ve bu oyuna ait bir felsefe var. Bir çok oyuncumuz bu oyuna vakıf. Yeni oyuncularımızla da taktik çalışması yaparken bunun bir daha üzerinden geçtik, ufak tefek değişikliklerimiz olacaktır. Oyun kurmada, set oyununda, geçişlerde bazı değişiklikler yapabiliriz. Genel anlamda felsefede ise pek değişiklik olmayacak." diye konuştu.

Fatih Terim, karşılaşmanın seyircisiz oynanacak olması ile ilgili ise, "Seyirci her zaman ulusal takımların en önemli itici gücüdür. Nasıl bir atmosfer olacak bilmiyorum tabii ama Frankfurt'tan bir deneyimimiz var, seyircisiz hiç de hoş olmuyor. Onun için değişik bir atmosfer olacağını şimdiden söyleyebilirim. Herkesin birbirini duyduğu, her konuşmanın tribüne kadar gittiği bir maç. Seyircisiz bir maçın tadı tuzu ne kadar olur bilmiyorum. Bu işin tadı seyirci ama yapacak bir şeyimiz yok." şeklinde konuştu.

"İki handikabımız bulunuyor"

Hırvatistan maçı öncesinde iki handikaplarının bulunduğunu kaydeden Türkiye Futbol Direktörü Terim, şöyle devam etti: "Problemlerimizden bir tanesi maalesef fizik olarak sezon başı hazırlığını iyi geçirmemiş olan oyuncularımız. Bir diğeri de çok süre almayan oyuncularımız. Bütün bunların yanında yarın iyi başlayacağımızı umut ediyorum. Hayatım boyunca oyuncularıma ilk söylediğim şey, her yerde korkmadan oynamaktır. Mağlubiyetten korkmayacağız, çünkü bunun için sebeplerimiz de var. Avrupa Şampiyonası eleme gruplarına beşinci maçtan itibaren başladık, demek ki ümidimiz bitmediği sürece sonuna kadar gidebiliriz. Bu yüzden futbolcularımın mağlup olma endişesi taşımasını istemiyorum. Taktiksel manada hazırız, mental olarak da hazır uğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın. Tek çekincem fiziksel konular. Maalesef bu ülkemizin ciddi problemlerinden bir tanesi.

Kendi ligimizde bazı şeylere yetiyor ama uluslararası seviyede bazı şeylere yetmiyor. Bir haftada üzerine fazla koyamayacağımıza göre, sıkıntım asıl burada. Kafamda bu maç için tabii ki bir 11 var. Oyuncularımı teknik ve taktik olarak hazırlayabiliriz, fizikle ilgili yapabileceğimiz bir şey yok. En fazla kazanılan fizik gücünü koruyabiliriz. Dünyanın her yerinde bu böyle oluyor. Takımlarımız hazırlık dönemini iyi geçirmemişse, sıkıntısı milli takıma yansıyor. Bizden önce UEFA ve Şampiyonlar Ligi'ne katılacak kulüplerimizin kendileri için çok iyi hazırlanması lazım. Kulüplerimiz hangi seviyede ise milli takımımız da buna yakın bir seviyededir."

"Çok güçlü bir gruptayız"

Terim, grupta güçlü rakiplerle mücadele edeceklerini söyledi. Ciddi ve sert rakiplerle eşleştiklerinin altını çizen deneyimli çalıştırıcı, "Ciddi, güçlü rakiplerle eşleştik. Hırvatistan, Ukrayna, Finlandiya, İzlanda, son torbadan gelen Kosova. Kosova bile diğer gruplara giden takımlar gibi değil. Bu nedenle ciddi ve sert bir gruptayız. Biz İzlanda'ya yenildiğimiz zaman baya bir hırpalanmıştık. Allah'tan İzlanda Avrupa Şampiyonası'nda çok başarılı oldu da haksızlık ettik diyenler oldu. Sonuç olarak şuna odaklanmalıyız; epeydir Dünya Kupası'na gitmiyoruz, hep beraber gidersek iyi olur. Hazır Rusya ile ilişkilerimiz mükemmel duruma gelmişken, Antalya'da onları ağırlamışken, Rusya'ya gidersek çok mutlu oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Dünya Kupası'na katılım daha zor"

Fatih Terim, A Milli Takım'ın gruptaki şansıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: "İlk üç maçın çok zorlu olduğu kesin. Eğer burada sıkıntısız geçersek Kosova ve Finlandiya döneminde grubu başka şekle değiştirebiliriz. Burada mağlup olmamız hiçbir şeyi değiştirmez. Uçurumun kenarlarında dolaşmak çok güzel bir şey değil, sonucu iyi olacaksa sorun yok. Avrupa Şampiyonası'na gitmenin önemli bir başarı olduğu gerçeğini kenara koymak lazım. Sanki her zaman tüm turnuvalara giden bir ülkeyiz. Fransa'da gruptan çıkamayınca dünyaların yıkılması gibi bir şey yok. Tarihimiz belli, kazanılanlar kaybedilenler belli. Kazananlarla da kaybedenler belli. Dünya Kupası'na gitmek orada olmak en büyük başarılardan biridir. Dünya Kupası'na katılım daha zor. Her gruptan bir takım çıkıyor, sekiz ikinci mücadele ediyor. Dünya kupasına gittiğiniz zaman daha fazla takım olduğu için gruplarda size çok farklı takımlar geliyor, gruplardan çıkmak ise daha kolay."

Terim, Hırvat basın mensuplarının Arda Turan'ın kadroya alınmayışı ile ilgili sorusuna ise, "Benim kadro tercihim bu sefer bu." yanıtını verdi. Fatih Terim, Hırvat futbolcu Vedran Corluka'nın, Türkiye'nin genç oyuncuları kendilerini göstermek için daha motive olabilir açıklaması ile ilgili olarak, "Corluka tecrübeli bir oyuncudur, yıllarını vermiştir. Görüşleri dikkate alınmalıdır. Aynı fikirdeyim." yorumunu yaptı. Terim doğum gününü kutlayan Galatasaray Kulübüne de teşekkür ederek, "Galatasaray'ın kutlama mesajı yayınladığından haberim var. Dursun Bey'in şahsında tüm Galatasaraylılara teşekkür ediyorum. Hakikaten son yıllarda, ilk defa da olsa hatırlanmak güzel bir şey. Onun için teşekkür ederim. Güzel bir jestti. Ailem bildirdi, çok da hoşuma gitti." şeklinde görüş belirtti.

Şener: "Tüm gücümüzü ortaya koyacağız"
Fatih Terim ile birlikte basın toplantısına katılan milli futbolculardan Şener Özbayraklı ise önlerinde uzun bir yol olduğunu kaydetti.

Şener, yarın kendilerini zor bir maç beklediğine dikkati çekerek, "Hayırlısıyla yarın başlangıç yapacağız. Önümüzde uzun bir yol var, inşallah bu serüvende istediğine en hızlı ulaşan biz oluruz. Hırvatistan iyi bir takım. Türkiye her ülke için zorlu bir rakip olmuştur. Yarın ilk maç, dediğim gibi üstesinden geleceğimize inanıyorum. Geçtiğimiz dönemde Avrupa Şampiyonası geçti, benim için büyük tecrübe oldu. Şimdi önümüzde Dünya Kupası var. İnşallah futboldan sonra anlatabileceğimiz anılar olur. İnşallah gruplardan çıkarız. Yarınki maçta kendim ve takım arkadaşlarım adına iyi bir mücadele edeceğimizin sözünü verebilirim." açıklamasında bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)