Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Küresel çapta ABD, İngiltere ve Japonya'da 21 banka üzerinde yoğunlaşan daha sonra yerelleşen Libor faizi manipülasyonuna adı karışan bankacılara hapis tartışması alevlendi. Avrupa Komisyonu'nun hapis cezasıyla ilgili yasal düzenlemeleri netleştirmesinden sonra İngiliz Hükümeti'ne bağlı Nitelikli Dolandırıcılık Ofisi (SFO) de ceza miktarıyla ilgili ipucu verdi. SFO Direktörü David Green, mevcut kurallar ile Libor skandalında payı olan bankalara karşı cezai işlem yapılabileceğini söyledi. Suçlu bulunan bankacılara 10 yıla kadar hapis cezası gelebileceği belirtiliyor.
BARCLAYS'E İTALYA'DA POLİS BASKINI
Bir grup bankayla, küresel Libor faizini anlaşmalı şekilde belirleyip, dünyanın her yerindeki milyonlarca tüketici ve devletlerin parasını çalan, suçunu İngiliz ve ABD'li savcılar karşısında kabul eden Barclays Bank'a İtalyan polisi baskın düzenledi. Operasyon Trani savcısı Michele Ruggiero'nun Euribor faizleri üzerine yürüttüğü soruşturma çerçevesinde gerçekleşti. İtalyan Mali Polisi, Euribor borç verme faizlerinde manipülasyon yapıldığı şüphesiyle, İngiliz bankanın Milano'daki bürosunda bulunan belgelerine el koydu. El konulan belgeler arasında Londra ile yazışmaları içeren mailler de yer alıyor. İtalya'daki soruşturma tüketici gruplarının şikayeti ve savcılığa başvurmasıyla başlamıştı. Soruşturmada Barclays "ağır dolandırıcılık ve piyasaların manipülasyonu" ile suçlanıyor. Savcılık soruşturma öncesinde özel bir uzman ekipten danışmanlık aldı.
HSBC UTANÇ DUYUYOR
ABD Senatosu tarafından İran, Suriye ve Güney Kore gibi ülkelerin parasını gizlice aklamak, El Kaide terör örgütüne para aktarmak, silah ve uyuşturucu kaçakçılarının para transferlerini yapmakla suçlanan HSBC'nin CEO'su Stuart Gulliver'dan skandalla ilgili açıklama geldi. Gulliver, bankanın para aklamaya karşı önlemleri uygulamadaki kusurlarının ortaya çıkmasının banka için utanç verici olduğunu belirterek, "Şirketimiz belli ki bu alanda yolunu tamamen kaybetmiş ve bunun için özür dilemek mecburiyetindeyiz" dedi.
DEUTSCHE, SOYGUNU KABUL ETTİ
Deutsche Bank (DB) Libor manipülasyonu konusunda sessizliğini bozdu. Alman Banka sakandala karıştığını doğrularken, yönetim kendini akladı. Banka yönetiminin yaptığı açıklamada, "Birkaç elemanımız skandala karıştı. Ancak skandala adı karışanlara hiçbir yönetici talimat vermedi. Kendi kararlarıyla işlem yaptılar. Bankada hemen işlem başlattık. Christian Bitar'ın işine son verdik. Skandalla ilgili iç soruşturmamız devam ediyor" denildi. Banka 3 milyar euro maliyet tasarruf için bin 900 kişiyi işten çıkaracağını da açıkladı.
2.5 MİLYON İTALYAN MAĞDUR
İtalyan tüketici dernekleri, Barclays'in yaptığı Euribor manipülasyonuyla 2.5 milyon İtalyan ailesine zarar verdiğini söylüyor. Derneklerin hesabına göre, Euribor mağdurları toplam 3 milyar euro zarara uğradılar. Faizlerdeki düzenlemeler ev kredisi ödeyen vatandaşların ortalama bin 200 euro zarar görmesine neden oldu. Tütetici dernekleri İtalyan ailelerin zararının tazmin edilmesini istiyor. Sabah
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.