Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hindistan Merkez Bankası (RBI), dijital para biriminin pilot programını başlattı ve dokuz bankanın devlet tahvillerinde ikincil piyasa işlemlerinin takasında kullanmasına izin verdi.
Hindistan Merkez Bankası, e-rupi'nin belirli yerlerde ve kullanıcılarda perakende kullanım için bir ay içinde test edilecek olduğunu bildirdi.
Sınırlı sunum, Singapur'un para otoritesinin yerel dolarının dijital versiyonunun denemelerini açıklamasından bir gün sonra gündeme geldi. Çin Merkez Bankası, Euro Bölgesi, Bahamalar ve diğerleri bu alanda deneyler yaparken, diğer pek çok kişi de özel dijital para birimlerinden kaynaklanan finansal istikrar tehdidini bastırmanın yollarını araştırıyor.
RBI daha önce bir konsept notunda, "Kullanıcılara, özel kripto para birimleriyle ilişkili herhangi bir risk olmaksızın, dijital biçimde para birimiyle işlem yapma konusunda aynı deneyimi sağlayacak. Merkez bankası dijital para birimleri, sanal para birimlerinin faydalarını sağlarken, özel sanal para birimlerinin zararlı sosyal ve ekonomik sonuçlarından kaçınarak tüketicinin korunmasını da sağlayacaktır." açıklamasını yaptı.
Pilot uygulamayı ilk aşamada yürütecek bankalar Hindistan Devlet Bankası, Bank of Baroda, Union Bank of India, HDFC Bank, ICICI Bank Ltd., Kotak Mahindra Bank, Yes Bank, IDFC First Bank ve HSBC Holdings Plc'nin Hindistan birimi olacak.
"Dijital para birimleri pahalı bir zaman kaybı olabilir" uyarısı
Çin’in dijital parasına ABD engeli
Powell'dan dijital para açıklaması
ABD'den dijital para adımı: Biden imzaladı
Filipinler kendi dijital parasını çıkarıyor
İsrail'de dijital paraya yeşil ışık
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.