Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
BBC'nin haberine göre, Amerikan New York Times gazetesinin 28 Ocak Cuma tarihli haberinde, Başbakan Narendra Modi hükümetinin 2017'de bir savunma anlaşmasının parçası olarak İsrailli siber güvenlik şirketi NSO'un ürettiği casus yazılım Pegasus'u satın aldığını yazması, ülkede ciddi tartışmalara neden oldu.
Hindistan'da muhalefet, daha önce konuya yönelik tüm iddiaları reddeden Modi hükümetini, muhalifleri gözetlemek için yazılımı satın almakla ve bu konuda parlamentoya yalan söylemekle suçluyor.
Ülke parlamentosundaki ana muhalefet partileri, Bilgi ve Teknoloji Bakanı Ashwini Vaisnaw hakkında, parlamentoyu bilerek yanlış yönlendirdiği için dokunulmazlığı kötüye kullanmakla suçlanan üyelere yöneltilen "dokunulmazlığın kaldırılması önergesi" talep etti.
Lok Sabha Partisi lideri Adhir Ranjan Chowdhury, son çıkan haberlere göre, hükümetin casus yazılım konusunda parlamentoyu ve yüksek mahkemeyi yanılttığını savundu. Muhalefetten Rahul Gandhi, hükümeti vatana ihanetle suçlarken Mallikarjun Kharge de iktidarın Hindistan'ın düşmanı gibi hareket ettiğini ileri sürdü. Modi yönetiminden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
Suçlamaların, iki kanadın yıllık bütçe nedeniyle ortak oturum düzenleyeceği Hindistan parlamentosunda hararetli tartışmalara yol açması bekleniyor.
Ayrıca, Yüksek Mahkemeye konuyla ilgili polis soruşturması açılmasını talep eden dava dilekçesi sunuldu.
New York Times'ın söz konusu haberinde, 2017'de Modi İsrail'e ilk ziyaretini yaptığında imzalanan 2 milyar dolarlık savunma anlaşmasının merkezinde, Pegasus yazılımı ile füze sistemi olduğu belirtilmişti. Sonrasında, eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ertesi yıl Hindistan'a yaptığı ziyaret iki ülke ilişkilerinde bir dönüm noktası olmuştu.
Hint medya kuruluşu The Wire, geçen yıl aralarında aktivistler, avukatlar ve de siyasetçiler bulunan 160 kadar Hindistanlının Pegasus yazılımıyla izlendiğini ifade etmişti.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Pegasus ile hedef alındı
İsrail polisi "Pegasus" yazılımıyla kendi vatandaşlarını izledi
Gazeteciler Pegasus casus yazılımıyla hedef alındı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.