Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Twitter’da yaklaşık 6 milyon takipçisi bulunan Hindistan ordusu, dağcılık keşif ekibinin Himalayalar’daki Makalu üssü yakınlarında efsanevi yaratık Yeti’ye ait olduğu düşünülen gizemli ayak izlerini ilk kez tespit ettiklerini duyurdu. İzlerin boyutu da, 81 cm’e 38 cm şeklinde verildi.
Ordu, ‘tarif etmesi güç olan’ kar adamının geçmişte sadece Makalu-Barun Ulusal Parkı’nda görüldüğünü de ekledi. Tweete bir de Yeti’ye ait olduğu belirtilen izlerin fotoğrafları da eklendi.
ORDUDAN 'KEŞFE' İNANMAYANLARA: KANITIMIZ VAR
Keşfin 9 Nisan’da yapıldığı belirtilirken, ordunun ‘daha önceki raporları kontrol ettikten ve bulguların uyuştuğunu saptadıktan’ sonra kamuya duyurmaya karar verdiği kaydedildi.
Duyuru sosyal medyanın da gündemine oturdu. Kullanıcıların çoğu ‘bulgulara’ inanmazken, Hindistan ordusu elinde kanıt olduğunu ve bu kanıtın konunun uzmanlarına teslim edildiğini söyledi.
Kullanıcıların bir kısmı da orduyu tiye aldı.
Bir kullanıcı, “Ordunun böyle aptalca efsaneleri gerçekmiş gibi yayması cidden hayal kırıklığına uğrattı. Sizden daha iyisini beklerdim çocuklar” derken, bir diğeri de “Ben şakayı atlıyorum galiba” yorumunu yaptı. Brookings Enstitü'nün araştırmacısı Dhruva Jaishankar da kuşkucularla dalga geçerek, "(Yeti'nin) tek ayaklı olduğunu söyleyen şüpheciler için az bilinen bir gerçek: Yetiler podyumda yürümeyi tercih ediyor" dedi.
HALKIN ÖNEMLİ BİR KISMI İNANIYOR
Bilim insanları, Yeti’nin var olduğuna dair bir iz olmadığını belirtse de özellikle Himalayalar bölgesinde yaşayan halkın önemli bir kısmı var olduğunu düşünüyor. Kocaayak olarak da adlandırılan Yeti, primat-benzeri büyük bir yaratık olarak tasvir ediliyor.
2017 yılında Yeti benzeri canlılara ait olduğu iddia edilen 24 numuneye yapılan DNA analizleri, bu efsanenin kökenine ışık tuttu. Araştırmacılar, bugüne kadar bulunan kemik, diş, deri, saç ve dışkı örneklerinden sekizinin Asya siyah ayısı, Himalaya kahverengi ayısı veya Tibet kahverengi ayısına ait olduğunu saptadı. Örneklerden birisi ise bir köpeğe aitti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.