Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hindistan'ın, 2016'da Fransa ile yapılan anlaşma kapsamında sipariş ettiği 36 Rafale tipi savaş uçağının tamamını teslim aldığı bildirildi.
Hindistan Hava Kuvvetlerinin Twitter hesabında, Rafale tipi savaş uçağının görüntüsü paylaşıldı.
"Paket tamamlandı" ifadesinin kullanıldığı paylaşımda, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait bir uçaktan havada yakıt ikmali yapıldıktan sonra 36 Rafale'den sonuncusunun Hindistan'a indiği belirtildi.
Paylaşımın sonunda ise Arapça olarak "çok teşekkürler" ifadesine yer verildi.
Hint medyası, "4.5 nesil uçak" olan Rafale'lerin yedek parçalarıyla teslim edildiğini duyurdu.
Bu arada, Fransa'nın Yeni Delhi Büyükelçisi Emmanuel Lenain de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 36 Rafale uçağının tüm ekipmanlarıyla Hindistan'da olduğunu görmenin gurur verici olduğunu belirtti.
Hindistan, şimdiye kadar teslim aldığı 35 Rafale tipi uçak, Batı Bengal eyaletinin Hasimara kenti ile Haryana eyaletinin Ambala kentinde konuşlandırdı.
Yeni Delhi yönetimi, 2016'da Fransız savunma üreticisi Dassault Aviation ile 9,2 milyar dolar değerinde 36 Rafale tipi savaş uçağı satın alınması için anlaşma imzalamış ve ilk 5 savaş uçağının sevkiyatı Temmuz 2020'de yapılmıştı.
Fransa daha sonra Rafale savaş uçaklarının bir kısmını parça parça teslim etmişti.
RAFALE SAVAŞ UÇAKLARI TARTIŞMALARA KONU OLDU
Söz konusu uçaklar, Fransa ile anlaşma yapıldığından bu yana Hindistan'da tartışma konusu olmayı sürdürdü.
Muhalefetteki Hindistan Ulusal Kongresi (INC), kendi iktidarları döneminde daha düşük fiyata pazarlığı yapılan uçakların, Başbakan Narendra Modi'nin 2014'te iktidara gelmesinin ardından 3 katı bedel ödenerek satın alındığını savunmuştu.
Modi hükümeti, Fransız şirketle yapılan sözleşmedeki gizlilik hükmünü gerekçe göstererek uçaklar için ödenen bedeli açıklamayı reddetmişti.
Citi'den Çin kararı: 1200 çalışan topun ağzında!
ABD, Tayvan'a 428 milyon dolarlık askeri satış yaptı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.