Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
"Büyük bir şirkette, genç bir şirket ruhu ile lovemark nasıl yaratılır?” sorusuna yeni kitabı “Hikayesi En Bol” ile yanıt veren Mehmet Sezgin, kitabında 17 Nisan 2000'de piyasaya çıkan ve bugün Türkiye'nin en güçlü lovemark'ları arasında yer alan Bonus kart fikrinin nasıl doğduğuna değiniyor.
Bonus Kart, ödeme sektörünün çehresini değiştirdi
Türkiye’de ödeme sistemlerinin dünyasının önemli isimlerinden olarak anılan Mehmet Sezgin, kitabın ortaya çıkış sürecinin zorlu olduğunu söyledi. Sezgin, “Garanti Bankası'ndan BBVA’ye geçmesinden sonra çok uzun iş yolculukları sırasında ortaya çıktığını ifade eden Sezgin, ilk olarak işletmecilik ve yöneticilikle ilgili bir blog açtım, birkaç yıl suren yazılardan sonra kafamda olan Bonus hikayesini işletmecilikle ilişkilendirip yazdım. Ana amacım da, 'Okulda öğretilenler kitaplarda kalmamalı, iş hayatına yansıtılmalı. Bunları iş hayatına da uygularsanız, başarılı olursunuz' demek" vurgusunu yaptı.
Mesajım gençlere ve yöneticilere yönelik
Kitabının aslında bir işletmecilik kitabı olduğunu ve ona uygun bölümler halinde yazıldığını belirten Sezgin, “kitabın daha rahat okunması için ODTÜ'deki öğrencilik dönemimden itibaren hikâyeyi ilişkilendirdim. Bonus fikrinin doğuşu ve süreçlerini farklı bölümlerde kaleme aldım.“ dedi. Kitabında özellikle genç yönetici ve öğrencilere seslenmek istediğinin altını çizen Sezgin, "Büyük şirketlerin ellerindeki büyük imkanlarla topluma ekonomik değer katması daha kolay. Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde büyük şirketlere büyük iş düşüyor. Bu şirketler eğitim, sanat ve spora zaten yatırım yapıyor ama ellerindeki yetenekli insanların önlerini daha fazla açmalılar” ifadelerini kullandı.
Sezgin, açıklamasında şunları söyledi; "Şirketlerin daha yaratıcı olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bu şirketlerin teknolojiyle içiçe yenilik pesinde olması da lazım. Bunu yapabilmek için de, yöneticilerin sabah işlerine isteyerek, motivasyonla gitmelerini sağlamak lazım. Sıkıcı olan iş hayatındaki bu sıkıcılığı aşağı düşürmeliyiz. Kitabın gençlere, yöneticilere ve hatta genel müdürlere ilham vereceğini düşünüyorum. Şirketlerimizin daha yaratıcı olma yolunda harekete geçmelerine biraz katkıda bulunabilirsem çok mutlu olurum.”
Kitabın geliri kız çocuklarının eğitimi için harcanacak
Mehmet Sezgin, iki yıldır ABD'de kurduğu myGini isimli bir fintech start-up'ı yönetiyor. Sezgin, "Hikayesi En Bol" isimli kitabının imzası için 9 Kasım'da Brand Week Istanbul'da imza günü düzenleyecek. "Hikayesi En Bol" kitabının satışından elde edilecek gelir kız çocuklarının eğitimi için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışlanacak.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.