BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivHibrit araç ithalatına 7 bölgede servis şartı----

Hibrit araç ithalatına 7 bölgede servis şartı

Hibrit araç ithalatına 7 bölgede servis şartı
20 Eylül 2024 - 01:58 www.finansgundem.com

Elektrikli araçların ithalatına ilişkin yapılan düzenleme ile servis şartı kapsamına hibrit ve plug-in araçlar da dahil edildi.

Ticaret Bakanlığı elektrikli araç ithalatına ilişkin tebliğde değişikliğe gitti.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre bazı elektrikli ve haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalatında yetkili servis zorunluluğu getirildi.

Tebliğe göre 7 coğrafi bölgede en az 20 yetkili servis istasyonunun ithalatçının kendisi tarafından kurulması ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belgelendirilmesi gerekecek.

Elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araç bakım ve onarımından sorumlu olacak kişilerin TSE veya Meslekî Yeterlilik Kurumu tarafından münhasıran bu araçların bakım ve onarımına ilişkin bir yeterlilik belgesine sahip olması gerekecek.

Tip onayına tabi olmayan elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalatında ise TSE tarafından düzenlenen muafiyet/kapsam dışı yazısı gümrük idarelerince aranacak.

Küresel elektrikli araç satışları Ağustos ayında   arttıKüresel elektrikli araç satışları Ağustos ayında arttı

 

Hangisi daha ucuz? İkinci el elektrikli araçlar mı ikinci el benzinli araçlar mı?Hangisi daha ucuz? İkinci el elektrikli araçlar mı ikinci el benzinli araçlar mı?

 

AB, Çinli elektrikli araçlar için ek gümrük vergisini düşürüyorAB, Çinli elektrikli araçlar için ek gümrük vergisini düşürüyor

 

Almanya, elektrikli araçlar için vergi indirimini kabul ettiAlmanya, elektrikli araçlar için vergi indirimini kabul etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)