Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
KOSGEB, ekonomiyi canlandırmak adına yeni girişimcilere faizsiz kredi ve hibe veren bir kuruluştur. KOSGEB tarafından sunulan yardımlardan faydalanmak için belli başlı şartların yerine getirilmesi gerekir. KOSGEB hibe desteği alabilmek için yerine getirilmesi gereken şartlar ve kurallar şunlardır:
Yeni girişimcinin, KOSGEB Hizmet Müdürlüklerine giderek uygulamalı girişimcilik dersleri için başvuru yapması gerekir.
Uygulamalı ders için yeterli sayının sağlanması durumunda başvuru incelemeye alınır. Yapılan başvuru onay aşamasından başarılı bir şekilde geçerse girişimci eğitimlere katılmaya başlar.
Girişimci derslere katılarak girişimcilik sertifikası sahibi olur. Mutlaka alınması gereken bu belge, girişimcinin KOSGEB hibesi alabilmesi için çok önemlidir. Tamamlanan eğitimler ve alınan sertifikaya göre iş planı oluşturulur. İş planı onaydan geçerse kişi hibe alabilir.
KOSGEB hibesi alabilmek için iş yerinin girişimci sertifikası aldıktan sonra açılması gerekir. KOSGEB hibesiyle iş yeri açılması mümkün değildir. Girişimci; hibe desteği alabilmek için, önce iş yeri açar ve veri tabanına kayıt yapar. İş yeri giderlerinin faturalandırılması halinde destek sağlanır.
KOSGEB geleneksel girişimcilere 60 bine kadar ileri girişimcilere ise 300 bin liraya kadar hibe verir.
Hibe desteği verilebilmesi için KOSGEB yetkilisi yeni açılmış olan iş yerine gelir. Teslim edilen belgeler ile iş yerini karşılaştırarak denetim yapar. Belgelerle iş yeri uyum sağladığı durumda yetkili onay verir.
KOSGEB HİBESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
İş yerinin KOSGEB veri tabanına kayıt ettirilmiş olması gerekir.
Kobi beyannamesi veren işletmeler, sistemden #kobi bilgi dokümanı almalıdır.
Başvuranlar girişimci sertifikasına sahip olmalıdır ve belgeyi göstermelidir.
İş yeri açılışında yapılan gider ve masrafları belirten faturalar ile başvuru yapılmalıdır.
KİMLER KOSGEB HİBE KREDİSİ BAŞVURUSU YAPABİLİR?
18 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olanlar
KOSGEB’in verdiği uygulamalı eğitim desteği ya da iş kurma danışmanlığı eğitimini alanlar
İŞGEM çatısında yer alan girişimciler içerisinden 1 yıl içerisinde işletme açmış olanlar
KOSGEB kuruluşunun üniversitelerde yapmış olduğu genç girişimci programına katılmış olanlar
KOSGEB HİBE İÇİN NASIL DESTEK VERİR?
KOSGEB kuruluşundan alacağınız hibe miktarı yapacağınız işe ve iş projesine göre değişiklik gösterebilir. Hibe miktarı belirlenirken, sağlayacağınız yarar ve fayda göz önünde bulundurulur. İşiniz ve projeniz, ülke ekonomisini kalkındırmaya daha çok yardım ettiği durumda hibe miktarı artar. Hibe desteği cinsiyete göre de değişebilir. Kadınlara verilen destek, erkeklere oranla daha yüksektir.
Model fabrikadan eğitim alan KOBİ’ye KOSGEB’den 70 bin TL
136 bin firmanın KOSGEB taksitlerine 3 ay erteleme
KOSGEB'den KOBİ'lere 2 milyar lira destek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.