Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sayıştay'ın Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ilişkin 2022 yılı denetim raporunda, kaçak geçişlerin bilgilerine yer verildi. Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kullanılarak 31 milyon 572 bin geçiş yapıldı ve 274 milyon 512 bin lira gelir elde edildi.
Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanan araçlar ise 486 milyon 77 bin adet geçiş yaparak 4 milyar 231 milyon 610 bin lira gelir bıraktı.
Raporda, toplam 4 milyar 506 milyon olan gelirin 4 milyar 142 milyonunun tahsil edildiği belirtildi ve “2022 yılı içerisinde HGS ve OGS'den toplam 26 milyon 737 bin 333 adet ihlalli geçiş gerçekleşmiştir. İhlalli geçişler; plakası tespit edilebilen araçların geçişleri, plakası tespit edilemeyen araçların geçişleri ve yabancı plakalı araçların geçişlerinin toplamından meydana gelmektedir” denildi.
207 milyon 174 bin liralık kaçak geçiş bedeli
Raporda, vergi daireleri tarafından gelir kaybedilmesi gereken kaçak geçiş tutarları dışında Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 207 milyon 174 bin liralık kaçak geçiş bedelini takip etmediğine dikkat çekildi.
Karayolları şu şekilde uyarıldı: “Yapılan incelemede, 2022 yılına ait toplam 207 milyon 174 bin 467 TL tutarında kaçak geçiş bedelinin vadesinde tahsil edilemediği, söz konusu bedellerin Gelirlerden Takipli Alacaklar Hesabında takip edilmesi gerekirken takip edilmediği tespit edilmiştir. Kamu İdaresince, bulgu konusu husus kabul edilmiş olup 2023 yılı içerisinde vadesinde tahsil edilemeyen 207 milyon 174 bin TL kaçak geçiş bedeli için gerekli muhasebe kayıtlarının yapıldığı belirtilmiştir.”
Vergi Dairesi tarafından gelir kaydedilmesi gereken kaçak geçiş tutarı: 81.175.320,00
KGM tarafından gelir kaydedilmesi gereken kaçak geçiş tutarı: 20.293.830,00
Vergi Dairesi tarafından gelir kaydedilmesi gereken kaçak geçiş tutarı: 747.522.547,00
KGM tarafından gelir kaydedilmesi gereken kaçak geçiş tutarı: 186.880.637,00
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.