Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, tedavi ve ilaçta yaşanan savurganlık ve istismarın boyutunun 4,1 milyar liraya ulaştığını söyledi. Çelik bundan sonra hastaların kendi kendilerine hastanelere gidemeyeceğini buna aile hekimlerinin karar vereceğini kaydetti ve ekledi: “Sevk zinciri sıkılaşacak.”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, incelemeler sonucunda sağlık harcamalarında toplam 4,1 milyar liralık istismar ve israfa rastladıklarını bildirdi. Çelik, öngörülerin üzerinde gerçekleşen sağlık harcamalarının 3 milyar lirasının tedavi giderleri, 1,1 milyar lirasının ilaç savurganlığından kaynaklandığını ifade etti. Bakan Çelik’in verdiği bilgilere göre, tedavi giderlerindeki aşırı harcamalar sevk zincirinin etkin şekilde uygulanamamasından kaynaklanıyor. Çelik, sigortalı hastaların devlet hastanelerinde 1,5 milyar lira, üniversite hastanelerinde 661milyon lira ve özel hastanelerde de 705 milyon lira fazladan tedavi giderine yol açtıklarını söyledi. Çelik, bu hastaneler için ayırdıkları ödenekleri ise sırasıyla devlet hastaneler için 13,1 milyar, üniversite hastaneleri için 4milyar 75 milyon lira, özel hastaneler için de 5milyar 643 milyon lira olduğunu belirtti.
HASTA KENDİNİ SEVK EDİYOR
Bugün'de yer alan habere göre, Bakan Çelik, tedavi ve ilaçta yaşanan istismar ve israfın önüne geçmek için sevk zincirini daha sıkı uygulamaya karar verdiklerini bildirdi. Çelik, hastaların önce aile hekimlerinden sağlık hizmeti alacaklarını, aile hekiminin uygun görmesi halinde hastaların hastane ve uzman hekimlere sevk edileceğini ifade etti. Çelik şöyle konuştu: “Vatandaş kendi hastalığı hakkında kendisi teşhis koyup aile hekimine değil de devlet ya da üniversite hastanesindeki bir profesöre gitmesi gerektiğine karar veriyor. Yani hasta kendi kendini sevk ediyor.Hastanın bu tercihi sistememaliyet yüklüyor.”
İLAÇLAR ÇÖPE GİDİYOR
Bakan Çelik, ilaçta da istismar ve savurganlığı önlemek amacıyla yeni önlemler alacaklarını bildirdi. İlaç kutularının küçültülmesinin önemli rol oynayacağını belirten Çelik, “Doktor hastayı tedavi edebilmek için önce bir ilaç başlıyor. Mecburen çok sayıda kutu ilaç yazıyor. Ancak tedavinin daha ilk aşamasında o ilaçların hastaya uygun olmadığı anlaşılıyor. İlaçlar değiştiriliyor. Bu sefer yeni kutular yazılıyor. İlk yazılan çöpe gidiyor. Bu tür israflar son bulacak” dedi. Çelik, yerli ilacı geliştirme de dahil olmak üzere her türlü alternatif üzerinde çalıştıklarını vurguladı.
sayın bakan sağlık konusunda halkı cezalandırmayın.öncelikle meclisin sağlık giderlerini inceleyin. halk meclisin gereksiz sağlık harcaması kadar sağlığına harcama yapamıyor.çünkü halkın sağlığı önenli olmadığından bu tür kararlar alıyorsunuz
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.