BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHer köşeye sahte ATM yerleştiriyorlar----

Her köşeye sahte ATM yerleştiriyorlar

Her köşeye sahte ATM yerleştiriyorlar
31 Ocak 2018 - 08:47 www.finansgundem.com

Rusya'da dolandırıcılar dünya kupası için sahte ATM'ler yerleştiriyor

Rusya Merkez Bankası yetkilileri FIFA 2018 Futbol Dünya Kupası için ülkeye gelmeye hazırlanan yabancı turistleri olası ATM dolandırıcılıklarına karşı uyardı. 14 Haziran - 15 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenecek kupayı 1,5 milyon turistin izlemesi bekleniyor.

Banka yetkilileri soyguncuların makine başına 1700 dolar ödeyerek "çakma" ATM cihazları satın aldığını ve bunları kupanın düzenleneceği 11 şehre dağıtmaya hazırlandığını söylüyor.

Yetkililer devlet daireleri, bankalar, büyük ticaret merkezleri, oteller ve havaalanları gibi nispeten güvenli yerlerdeki cihazların kullanılmasını öneriyor. Ancak bu cihazları kullanırken de tedbirli davranmakta yarar var. Kommersant gazetesi Moskova'nın tam göbeğinde Ohotnıy Ryad'daki alışveriş merkezine konan sahte bir ATM'nin fark edilene kadar iki ay çalıştığını aktarıyor.

Merkez Bankası yayımladığı uyarı yazısında şüpheli görülen, hangi bankaya ait olduğu belirsiz ATM makinelerinin kullanılmamasını tavsiye ediyor. Rusya vatandaşları sürekli aynı makineyi kullandığı için sahte makinelere karşı daha uyanık olma şansına sahip. Ama bir yabancının kart bilgilerini kopyalama amacıyla yerleştirilmiş sahte bir makineyi gerçeğinden ayırt etmek için daha dikkatli olması gerek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)