Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Meme Cerrahisi Öğretim Üyeleri Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı nedeniyle toplum sağlığını korumaya yönelik eğitim programı organize etti.
SON 20 SENEDE VAKALAR OLDUKÇA ARTTI
Programda konuşan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Meme Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Cabıoğlu son 20 senede Türkiyede meme kanserinin görülme sıklığının 100 binde 25’lerden, 100 binde 50’ye kadar iki kat artmış olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:
İKİ YILDA BİR MAMOGRAFİ
"Rakamların artmasında tanı yöntemlerinin son derece yaygınlaşması çok önemli bir faktör. Mamografi de bunun başında geliyor. O yüzden Sağlık Bakanlığı’nın önerisi doğrultusunda hepimizin de önerisi doğrultusunda biz 40 yaş üzeri hiçbir riski olmayan kadınlara iki yılda bir mamografi taramayı öneriyoruz.
Meme kanserinden korunmada en önemli silahımız bizim mamografik tarama. Bununla ilgili medyada mamografinin radyasyonuyla ilgili zararlı olduğuna dair birtakım söylentiler çıkıyor. Bunlar gerçekten bizi üzüyor.
RADYASYON HAKKINDA SÖYLENENLER DOĞRU DEĞİL
Mamografik taramayla biz ne kadar radyasyon alıyoruz; üç ay etraftan aldığımız televizyon, bilgisayar, cep telefonları gibi aldığımız radyasyona eş değer. O yüzden meme kanserinin özellikle 40 yaş üzerinde son derece sık görüldüğünü, Türkiye’de her 12 kadından birisi yaşam boyu meme kanserine yakalandığını göz önüne alırsak bu zarar gerçekten önemsenmeyecek kadar az bir oranda.
O yüzden iki yılda bir mutlaka riski olmayan bayanların mamografik tarama yaptırmasını öneriyoruz. 35 yaş üzeri kadınların herhangi bir meme şikâyeti olan kadınların mamografi çektirebileceklerini, rahatlıkla çektirebileceklerinin de altını çizmek istiyoruz. 35 yaş altında da meme şikayetlerini öncelikle ultrason ve gerekirse mamografi, MR gibi diğer tetkikleri de yaptırabileceğimizi de ek olarak söylemek istiyorum.
ADET BİTİMİNDE MEMELERİNİZİ KONTROL EDİN
Halkı bilinçlendirme açısından, kadınları bilinçlendirme açısından biz 20 yaş ile 40 yaş arası genç kadınlara da kendi kendine meme muayenesini öneriyoruz. Her ayın başında bir gün, özellikle adet bitiminde kendi memelerini muayene etmelerini, erken tanıda gene ek bir faktör olarak altını çizmek istiyorum."
Kanseri bitiren mucizevi içecek!
Kanser Randevu Sistemi, aile hekimlerinin kullanımına açıldı
Bu belirtiler varsa dikkat! Rahim ağzı kanseri olabilirsiniz
Kolon kanserinde bu belirtilere dikkat edin!
Sıcak kahve sevenlere kötü haber! Kansere yol açabilir
SGK'nın ödemediği kanser ilacı için yargı kararı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.