Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
KDK’nın 2020 istatistiklerine göre, kamu kurumlarının Ombudsmanlığın kararlarına uyma oranları da ortaya çıktı.
Buna göre 2017 yılında kurumlar, verilen kararların yüzde 65’ini uygularken, bu oran 2018’de yüzde 70, 2019’da yüzde 75, 2020 yılında ise yüzde 76 oldu.
Kamu kurumlarıyla ilgili talep ve şikâyetleri inceleyen Ombudsmanlığa geçtiğimiz yıl başvurularda yüzde 330’luk artış yaşandı. 2019 yılında 20 bin 968 şikayeti inceleyen Ombudsmanlık, 2020 yılında 90 bin başvuruyu sonuçlandırdı.
Bir önceki yıla kıyasla değişim yüzde 4 bin 518’e ulaştı
Koronavirüs dönemini de içeren 2020 yılı şikâyet başvurularında en büyük payı yüzde 80’lik bir oranla ekonomi, maliye ve vergi alanı aldı.
2019 yılında tüm başvurular içinde bin 568 başvuruyla yüzde 7’lik pay alan ekonomi, maliye ve vergi başlıklarındaki şikâyet/talep başvuruları, 72 bin 418’e çıktı. Böylece ekonomi, maliye ve vergi başlıklarında şikayet oranlarında, bir önceki yıla kıyasla değişim yüzde 4 bin 518’e ulaştı.
Ekonomi, maliye ve vergi alanında yaşanan “çok ciddi artışta”, temel destek kredi talepleri hakkında yapılan başvurular etkili oldu.
Şikayet başvurusunda yüzde 76’lık payla, banka ve finans kuruluşları önde
Kurumlarında işçi statüsünde çalışanların İş Kanunu’ndan ve iş akdinden kaynaklanan haklarına ilişkin şikayetlerde ise yüzde 200 artış olması dikkat çekti.
İdareler bazında KDK’ya yapılan 90 bin şikayet başvurusunda yüzde 76’lık payla, banka ve finans kuruluşları öne çıktı.
Bankalar ve Finans kuruluşlarıyla ilgili 68 bin 720 kişi şikayette bulundu. Gelen şikayet başvurularını inceleyen KDK, dosyaların yüzde 75’i için tavsiye kararı verirken, sadece yüzde 1’i için ret kararı aldı.
TESK'ten bankalara: Bu yıl POS cihazı komisyonlarından feragat edin
Bankalar ayakta kalmak için bir araya geliyor
Gelişen ülkelerde bankacılığın üç riski
Halkın kanını SÜLÜK gibi emiyorlar. En kötüleri ise kamu bankaları. EVET YANLIŞ DUYMADINIZ kamu bankaları. Şimdi de kalkmışlar bankaların batık kredilerini VARLIK fonuna satış yaparak halkın sırtına yıkacaklar. YAZIK.
Finansal okur yazarlığın az olması, sözleşmelerin okunmaması şikayetin olması normal
eft havale ücretsiz olsun, hisse senedi al sat komisyon olmasın, döviz de kambiyo vergisi olmasın.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.