Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Sendikalı çalışan sayısı yerinde sayıyor. Açıklanan yeni istatistiklere göre, sendikalı işçi sayısı yüzde 12.76 düzeyinde. Bu da her 10 çalışandan sadece birinin sendikalı olduğunu gösteriyor. Toplam sendikalı sayısı, 1 milyon 802 bin olurken, sendikaların işkollarındaki örgütlülük oranı yüzde 25’i geçemedi. Bu oran bazı sektörlerde yüzde 1’e kadar indi.
YÜZDE 12 SENDİKALILIK
Çalışma Sosyal Hizmet ve Aile Bakanlığı’nca açıklanan 2018 yılı temmuz ayı çalışan istatistiklerine göre, ocak ayıyla kıyaslandığında 6 aylık dönemde sendikalı çalışan sayısında çok küçük bir artış olduğu görülüyor. 2018 yılı başında 1 milyon 714 bin 397 olan sendikalı sayısı, temmuz ayı itibarıyla ise 87 bin 758 arttı. Sendikalı oranı ise yüzde 12.38’den yüzde 12.76’ya çıktı. Türk-İş’e bağlı sendikaların üye sayısı 925 binden 958 bine çıkarken, Hak-İş’in üye sayısı ise 615 binden 654 bine çıktı. DİSK’in üye sayısı da 149 binden 169 bine çıktı.
Her 10 çalışandan sadece biri sendikalıTAŞERONLAR ARTTIRDI
Sendikalar açısından ise en büyük değişiklik taşeron çalışanların örgütlendiği sendikalarda görüldü. Bu yıl başında taşeron çalışanların kadroya alınmasının ardından, sendikalılık oranlarında da kısmi bir artış olduğu dikkat çekti. Burada da en yüksek artış Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’nda görüldü. Hizmet-İş Sendikası’nın ocak ayında 251 bin olan üyesi, 286 bine kadar çıkarken, Türk-İş’e bağlı Belediye-İş’in 63 bin olan üye sayısı ise 74 bine çıktı. DİSK’e bağlı Genel-İş’in üye sayısı da 66 binden 76 bine yükseldi.
METALDE 1.5 MİLYON İŞÇİ
Açıklanan verilere göre metal işkolunda 1 milyon 582 bin 714, inşaat işkolunda 1 milyon 805 bin 928, enerji işkolunda 248 bin 51, taşımacılık işkolunda 732 bin 647, sağlık ve sosyal hizmetler işkolunda 406 bin 591, konaklama ve eğlence işlerinde 994 bin 168, genel işler işkolunda ise 1 milyon 12 bin çalışan bulunuyor. Basın, yayın ve gazetecilik işkolunda ise 91 bin 443 işçi çalışıyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.